Diyarbakır’daki (Sözde) Nevruz kutlamalarında terörist başı Abdullah Öcalan’ın PKK’ya “sınır dışına çekilin” çağrısında bulunmasının ardından örgütten cevap geldi. Terörist başı Abdullah Öcalan’ın çağrısına Kandil’den yanıt terörist elebaşı Murat Karayılan tarafından verildi.

Murat Karayılan “Başlatılan süreci kararlı bir şekilde hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..

Nevruz, Suriye Kürtlerinin bulunduğu Kamışlı'da da kutlandı. Kutlamada ilk konuşmalardan sonra KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan'ın Kürtçe sesli mesajı dinletildi.

KARAYILAN: ÖCALAN ÖNEMLİ BİR SÜREÇ BAŞLATTI

Terör örgütü PKK’ya yakınlığı ile bilinen ajansın haberine göre, Murat Karayılan, 2013 Nevruzunun "çok tarihi bir aşamada karşılandığını" belirterek "Kürt özgürlük mücadelesinin tüm Kürdistan’da çok önemli ve hassas bir aşamaya geldiğini" bildirdi. Karayılan, Suriye’deki Kürtlerin mücadelesinin başarısı ile “Kuzey Kürdistan hamlesinin” Öcalan’ın böyle bir adım atmasına yol açtığını savundu.

GÜNEYDOĞU'YA BATI KÜRDİSTAN DEDİ!

Ortadoğu'daki mevcut koşullar, ellerindeki imkânlar ve gücün, Kürdistan'ı özgürleştirmek için bugün kendilerine güven verdiğini belirten Karayılan, “Ama biz her koşulda savaş istemiyoruz. Eğer egemen devletler hazır ise, biz de barışçıl yollarla Kürdistan'ı özgürleştirmeye hazırız. Herkes bilmeli ki, PKK savaşa da barışa da hazırdır. Bu temelde, Önder Apo'nun başlattığı süreci kararlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Bu bir mücadele sürecidir, sadece Batı Kürdistan için değil, tüm Kürdistan için önemlidir. Önderliğimiz bu yeni süreçte Kürt sorununu tüm parçalarda çözmek istiyor" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim