Adalet Bakanı Sadullah Ergin İmralı görüşmelerinin detaylarını anlattı. Sadullah Ergin BDP heyetinde neden Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan ve Altan Tan’ın seçildiğini açıkladı. Öte yandan, İmralı’daki görüşmelerde 3 BDP'li milletvekilinin yanı sıra 2 MİT görevlisinin de bulunacağı ifade edildi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, katıldığı bir televizyon programında İmralı görüşmeleri ile ilgili merak edilenleri paylaştı.

"SON İSİMLER POZİTİF ALGILANDI"

İmralı'ya giderek terörist başı Abdullah Öcalan ile görüşecek BDP'li 3 isimle ilgili olarak Bakan Sadullah Ergin, "Katkı sunabilecek isimlerden olması tercihiydi hükümetin, netice itibariyle BDP'nin gönderdiği son isimler bu anlamda pozitif olarak algılandı" ifadelerini kullandı.

İmralı'ya gidecek BDP'li heyetle ilgili olarak hükümetin sürece katkı sağlayacak isimlerden oluşması gerektiğini konusunda bir hassasiyetin olduğunu ve 3 ismin bunu karşıladığını ifade ederken şunları söyledi:

Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler

"ZİYARET CUMARTESİ"

"İsimlerin tespiti Barış ve Demokrasi Partisi tarafından yapılmıştır. Burada Ak Parti'nin belli hassasiyetleri vardı. Bu hassasiyetler, yürütülmekte olan bu sürecin sonuç alıcı bir şekilde devam etmesi açısından gösterilen hassasiyetlerdi. Bu süreci neticeye ulaştıracak aktörlerle sürdürme düşüncesi, belki bir süre kim gidecek, kim gitmeyecek tartışmalarına neden oldu. Burada gidenin kimliğinden çok sonuç önemli. Bu arada gidiş geliş yapacak, mesajları getirip götürecek, muhataplar arasında taşıyacak olan kişilerin de bu sürece katkı sunması, bu sürecin doğası gereği böyle bir beklenti var. Bu açıdan bu katkıyı sunabilecek isimlerden olması tercihiydi hükümetin netice itibariyle BDP'nin gönderdiği son isimler bu anlamda pozitif olarak algılandı ve gerekli girişimler başladı. Bir aksilik olmazsa Cumartesi sabahı bu ziyaretin gerçekleşmesini bekliyoruz."

2 MİT GÖREVLİSİ EŞLİK EDECEK

Öte yandan, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’dan oluşan heyetin Öcalan’la görüşmesi sırasında masada MİT görevlileri de yer alacak. MİT’in görüşmede 2 isimle temsil edilmesi bekleniyor. Görüşmenin tümünde yer alması beklenmeyen MİT görevlileri, gerekli görülmesi halinde heyete süreçle ilgili teknik bilgilendirme yapacak.

ÖCALAN NE DİYECEK

Öcalan’ın BDP heyetine yapacağı değerlendirmenin ana gündemini ‘Kürt sorununun çözümüne yönelik projesi’nin oluşturması bekleniyor. Öcalan’ın projesinde, PKK’nın ‘Eylemsizlik’ ilan etmesine yönelik değerlendirmeleri, en önemli adımlardan biri olarak yer alıyor. Projede, PKK’nın eylemsizliğine parelel olarak, güvenlik güçlerinin müdahalelerinin durdurulması da öngörülüyor.

Editör: TE Bilisim