15 Temmuz darbe girişimini organize ettiği ve FETÖ yapılanmasının ‘hava kuvvetleri imamı’ olduğu iddia edilen Adil Öksüz'in sanıldığı gibi darbe sabahı gözaltına alındıktan 21 dakika değil, 48 saat sonra serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

15 Temmuz darbe girişimini planlayan isim olduğu iddia edilen ‘Hava Kuvvetleri imamı’ Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz darbe girişiminin sabahında Akıncı Hava Üssü'nde yakalandıktan sonra Ankara Batı (Sincan) Adliyesi'ne götürülmüş burada ifadesi alınan Öksüz, savcılığın tutuklama talebine rağmen mahkeme tarafından delil yetersizliğinden serbest bırakılmıştı. O günden beri her yerde aranan Adil Öksüz için bugün yeni bir bilgi ortaya çıktı. El Cezire’den Selahattin Günday, Öksüz’ün gözaltına alındıktan tam 48 saat sonra serbest bırakıldığını haberleştirdi.

Habere göre; darbe girişiminin ertesi sabahı gözaltına alınan Öksüz, gözaltına alındıktan iki gün sonra ayın 18'in de adliyeye sevk edildi. Yani Adil Öksüz, sanılanın aksine gözaltına alındıktan dakikalar sonra serbest kalmadı. Öksüz 2 gün boyunca darbeyi soruşturan polis ve askerler tarafından gözaltında tutuldu. 18 Temmuz'da sabaha karşı savcılığa sevk edilen Öksüz sorgusunun sonra tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.  Savcılığa sevk edilen Öksüz'ün dosyasında ‘Gülen yapılanmasına mensup olduğu veya hava kuvvetleri imamı' olduğu yönünde bir bilgi yoktu. İki gün boyunca ne emniyetten, ne istihbarattan, ne de TSK'den bir bilgi iletilmişti. Bu kurumlar adeta Adil Öksüz'ün kaçışını seyretti.

SAVCI HAKİMİ SUÇLAMIŞTI

Öksüz’ü sorgulayan ve ‘ anlattıklarını inandırıcı bulmayarak' tutuklanmasını isteyen Ankara Batı Adliyesi Savcısı Cihan Ergün, Öksüz'ün serbest kalmasının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunmuştu. Öksüz'ün sorgusunda arsa bakmak için geldiğini söylediğini ifade eden savcı Ergün tutuklama talebinin gerekçesini şöyle açıklamıştı: “Arsa almaya geliyorsanız pazarlık yaptığınız birinin olması lâzım. Birbirinizin telefonu olması lâzım. Arsa alacağınız kişinin telefonu var mı? Yok. Soyadı nedir? O da yok. Arsa nerede? O da yok. Kim buluşturacaktı? Bilmiyorum. Evini biliyor musun? Hayır. Bu gibi cevaplar. Vaziyet o ki; doğru bir şey söylemiyorsunuz ama bulunmamanız gereken bir saatte orada bulunuyorsunuz. Darbe girişiminin hemen sabahı (16 Temmuz Cumartesi) saat 09.00'da taksi ile geldiğini söylüyor. 09.00'da taksi ile gelirseniz orada o zaman bombalar patlıyor. Uçaklar havalanıyor. Başka yerden gelen uçaklar pisti bombalıyor. Siz gayet rahat orada dolaşıyorsunuz ve 1 saat sonra yakalanıyorsunuz.”

ÖZDEMİR: İSMİNİ VERDİM

Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü

Kamuoyunda Fethullah Gülen’in eski sağ kolu olarak bilinen Kemalettin Özdemir, 18 Ağustos'ta CNN Türk'te katıldığı bir programda “ Adil Öksüz ile aynı yerdeydik (Sakarya üniversitesi) o yüzden onu tanımamam söz konusu değil. Çok iyi tanıyorum. Hava imamı olduğuyla alâkalı olarak hem Terörle Mücadeleye , hem Milli İstihbarata hem savcılığa bu konuda beyan verdim. 2012 yılında verdim bu beyanımı ben, 2013 yılında verdim” demişti.

KAYINVALİDESİ YENİDEN GÖZALTINDA

Öte yandan Öksüz'ün Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde oturan kayınvalidesi Hatice Yıldırım yeniden gözaltına alındı.

Kaynak: Adil Öksüz olayında flaş gelişme (Yeniçağ)

Haberalp'in notu:

Hürriyet Gazetesinden Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında bu konuya değinmiş. Soru işaretlerini peşpeşe paylaşan Selvi. Adil Öksüz'ün bilhassa korunmuş olabileceği şüphesini dile getirmiştir.

Olay, Ergenekon ve Balyoz savcılarının yurt dışına ellerini kollarını sallayarak gitmesini akıllara getirmiştir. Türkiye'nin başına çok büyük işler açanların "konuşmaması için" mi derin güçler tarafından kaçışlarına göz yumduğu sorusu tepemizde bir soru işareti olarak sallanmaktadır.



Editör: TE Bilisim