-ABDULLAH TÜRER YENER - DÜNYA TÜRKLERİ BİRLİĞİ -TF

 Hamidullah NOORI TR: Sheberghan aşırı görüşlü bir şehir değil Bu şehirde, en azından son 50 yılda, aşırılıkçı görüşlerin ve düşüncelerin büyümesi için zemin hiçbir zaman sağlanmadı. Bu nispeten küçük şehir, son yirmi yıldır Afganistan'daki en güvenli şehirlerden biri olmuştur. Bu günlerde Afganistan'ın tamamı güvenlik değişikliklerinden geçti ve şüphesiz Cevzcan eyaleti de bu ani değişikliklerden etkilendi. Ama hala yaşam ve savaşın sonu için umut var. Bu şehir hala önde gelen fikirlerle duruyor. 

[11:24, 18.07.2021] Hamidullah NOORI TR: ABD'nin Kabil Büyükelçiliği, Başkan Joe Biden'ın talimatıyla yerel ABD birliklerinin ve ailelerinin Afganistan'dan sevkinin Temmuz ayı sonlarında başlayacağını duyurdu.

[11:26, 18.07.2021] Hamidullah NOORI TR: Bamyan eyaletinin tüm bölgeleri Taliban'dan temizlendi.

Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü

         Bamyan Valisi Mohammad Tahir Zuhair, suçlu teröristlerin Bamyan ilinin tüm bölgelerinden sınır dışı edildiğini ve şu anda ilçelerin tüm bölgelerinin Bamyan güvenlik güçlerinin kontrolünde olduğunu yazdı.

        Zuhair, yerinden edilenleri evlerine dönmeye çağırdı ve terörize etmek ve halkın güvenliğini bozmak isteyen hiçbir grup veya kişinin Bamyan'a girmesine artık izin vermeyeceğine dair güvence verdi.

[11:27, 18.07.2021] Hamidullah NOORI TR: Taliban lideri Maulvi Hebatullah Ahundzadeh bayram mesajında ​​Afgan krizine siyasi bir çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

         Birkaç ilçenin gruba düşmesine atıfta bulunarak, ancak Taliban'ın ülke sorununa siyasi bir çözümün ciddi destekçileri olduğunu söyledi.

         Taliban lideri, ülkede İslami bir sistemin ve barış ve güvenliğin kurulmasına yol açacağını söylediği herhangi bir fırsatın, Taliban'ın bunu kesinlikle ele geçireceğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim