Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
 AFRİN/ZEYTİNDALI HAREKATI HAKKINDA ANALİZİM Abdullah Çiftçi

1-Türkiyenin Afrin'e Zeytindalı harekatı Suriye'de öncelikle PKK/PYD ile yol/yön arayan ABD'nin çıkarlarına ters. Suriye'de karşımızda sahada PKK var ama gerçeğinde ABD var. ABD nasıl bir yol izleyecek? PKK Koridoru hayalinden vazgeçecek mi?

2- 18 Ocak 2018'de, Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Rusya Federasyonu Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov ile görüştü ve 19 Ocak'ta Ruslar askerlerini Afrin'den Şahba'ya çekti ve 20 Ocak'ta harekat başladı. Rusya ile mutabakat var .

3-Rusya'da 18 Mart 2018'de Başkalık seçimi var ve ABD/NATO güçleri Rusya'da seçim cürecinde "iç kargaşa" ve hatta seçime müdahillik peşindeler. Putin'in bu süreçte Türkiye'ye ciddi ihtiyacı var ve Türkiye ile mutabakat sonrası PKK/PYDye güle güle dedi.

4-Rusya yükselen bölgesel güç olarak "Avrasyacılık" Projesinde İran ve Türkiye ile Astana/Soçi mutabakatları çerçevesinde bölgede etkinliğini koruyor. Türkiye ile sadece askeri değil aynı zamanda ticari/siyasi ilişkileri de var. Türk Akımı Boru Hattı Rusya için hayati önemde

5-Rusya geleneksel Çarlık/İmparatorluk politikası olarak "Akdeniz'e inme" amacıyla Suriye'de varlığını güçlendirdi ve Türkiye ile uzlaşarak daha da sürdürülebilir olma peşinde. Rusya Türkiye işbirliği ile NATO'ya karşı ciddi bir askeri/siyasi/jeopolitik üstünlük sağlama amacında

6-Zeytindalı Harekatının askeri/teknik detayları bölgeyi bilen askeri uzmanların işi. Ama muhtemelen Rusya ile Türkiye Afrin'den siviller için bir koridor görüşmesi de yapmışlardır. Rusya'nın, Suriye'de Türkiye'yi karşısına alacak bir askeri harekata gireceğini sanmıyorum.

7-ABD'nin bölgeye geliş amacı ticari/dini, 20.yy'da olduğu gibi dünyanın süper gücü olarak kalmayı ve doların rezerv para olarak kalmasını sağlama ve Çin'in Bir Kuşak Bir Yol projesinin lojistik güzergahını kontrol etme vs.

8-ABD amacına uygun olarak Suriye'deki petrol/doğalgaz ve ekilebilir alanları önce DAEŞ'e işgal ettirdi, sonra PKK/PYD'ye devrettirdi. ABD Suriye'nin Petrol/Doğalgaz'ının yüzde 90'ını PKK üzerinden kontrol ediyor. PKK'ya şimdilik petrol bekçiliği görevi.

9-Gelişmeler, gördüklerimiz ABD'nin terörle/DAEŞ'le mücadele temsilciliğini aslında "Terör örgütlerini koordinasyon temsilciliği" diye okuyabiliriz. Sanki terör örgütlerine "rol" dağıtan bir devlet var karşımızda. 150 binden fazla DAEŞli var deniyordu, Nereye gittiler?

10-Suriye haritası aşağıda.
Önce DAEŞ'e yol
Sonra PKK'ya rol verilmiş.
Buğday, petrol/doğalaz, hidroelektrik santrallerinin bulunduğu bölgeleri işgal etmişler. Trump, "petrol bize baştan verilse böyle olmazdı" demişti.

11-ABD'de 8 Kasım 2018'de Kongre ve Senato ara seçimleri var. Petrol lobisi Trump'a bastırıyor, bu tarihten önce işi bitir. Yani Petrolü PKK ile işgal ettiler ama hangi yoldan denize indirecekler? ABD Suriye'nin petrolünü çaldı ama taşıyacak yol tıkalı. Sıkıntı büyük.

12-Türkiye'ye Hollanda, İngiltere, Almanya gibi ülkelerden destek var. Bu destek aslında AB'nin ABD'ye karşıtlığı. Yani Çin'in Bir Kuşak Bir Yol Projesini koordine eden küreselciler, ABD'yi Suriye ve Irak'ta kapana kıstırma peşindeler. Yoksa Türkiye'yi sevdiklerinden değil.

13-Kovboy filmlerini hatırlayalım. Para dolu posta arabasını soyan kovboylar ve araba içinde tefeci bankerler. ABD'de silahlı kovboylar ve bankerlerin işbirliği vardı ve artık bitti. Bankerler artık "dijital madencilik" peşinde. Kovboyların elinde maden kazması sap gibi kaldı.

14-ABD'nin finansçıları/bankerleri Silikon Vadisi ve Bir Kuşak Bir Yol Projesi ile 4.Sanayi Devrimi ile Küreselci dünyanın kapısını açtılar. Bu projede ABD'nin silahlı kovboylarına gelecekte verilecek rol lojİstik yolların bekçiliği.

15-Türkiye'nin Afrin'e Zeytindalı harekatı ile ABD panikledi. Her kafan bir ses çıkar haldeler. Bugün PYD/PKK güçleri Suriye'nin Doğusundan, Batısına hareket ederse yardımı keseriz açıklamasını yaptılar. Aslında geçin ve Türkiye ile savaşın anlamında okunacak bir açıklama.

16-Trump'un ABD'si her hal ve şartta PKK/PYD üzerinden Akdeniz'e bir koridor peşinde. İsrail endeksli Doğu Akdeniz Enerji Projesini Filistin, Libya, Yemen, G.Kıbrıs ve Suriye üzerinden de kontrol etme girişimindeler. Türkiye'nin harekatını beklemiyorlardı ve apar topar geldiler.

17-Eski Exxon Mobil'in yönetici ve şimdiki ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Irak'ın ve Suriye'nin Kuzeyindeki petrolleri Akdeniz'e indirecek bir yol bulmak zorunda. Ürdün üzerinden, İsrail üzerinden de projeleri var ama en önemlisi İskenderun ve Lazkiye'den bir yol bulma işi.

18-ABD'nin Kökten Dinci Siyonist İsrail lobisi ile Mesihçi Evanjelik lobisi ise Vaat Edilmiş toprakları istiyor. Trump Hükümeti bölgede sıkıştı ve üstelik seçim de var. Türkiye'yi Menbiç'ten çıkacağız dediler oyaladılar ama Türkiye artık dinlemedi ve harekete geçti.

19-Türkiye, harekatı Menbiç'e hatta Kobaniye'de genişletebilir. Bu durumda ABD için ciddi bir yol ayırımı sözkonusu. Türkiye ile savaş Trump hükümetinin sonu demektir. Bunu da biliyorlar bu nedenle yeniden U dönüp Türkiye'deler.. Vaatler ile uzlaşma arayışındalar.

20-Türkiye'de Deniz Baykal Kaset kumpası, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişiminde yapamadıklarını harekat sırasında "iç kargaşa" çıkartarak yapmaya çalışacaklar. ABD endeksliler "savaşa hayır" sloganları ile yürümeye kalktılar ama bu kez devlet müsamaha göstermedi.

21-Zeytindalı Harekatı sadece askeri olarak devem ederken, ABD "sosyal medya" aracılığı ile psikolojik savaşı devreye soktu. Filistin, Ukrayna veya başka biryerde sivil ölümlerinin resmi Afrin'deymiş gibi sunuluyor. Bu PKK'nın değil ABD istihbaratının işi.

21-ABD "resmi" olarak Türkiye ile görüşürken, "gayrıresmi" olarakta Türkiye'de yeniden bir "iç savaş" umudunda.
Ama
Ne Millet eski Millet
Ne de Devlet Eski Devlet
Polisimiz/İstihbaratımız ABD planı çerçevesinde "gak-guk" edenleri enseleyip deliğe tıkıyor şükür.

22-Zeytindalı Harekatı sırasında kaynağı bilinmeyen paylaşımlara asla güvenmeyelim. Üzerimizde yoğun istihbarat faaliyetleri var. Türk Ordusu, Mehmetçik sivilleri öldürmez. Yeryüzünün en merhametli ordusu bizim ordumuzdur. Bu konunda kesinlikle yalan paylaşımlara inanmayalım.

23-ABD istihbaratı "kitle ayaklandırmalarında" uzman. Sicilleri kabarık. Sözde Arap Baharında, en son İran ve Tunus'ta bunu gördük. Şimdi Türkiye üzerinde deneme peşindeler. Buna ne devlet, ne de milletimiz müsamaha etmeyecektir.

24-Ulusal Kanal'da bir programda "Kurtuluş Savaşında olduğu gibi kenetlenmeliyiz" dediğimde şimdi bir parti kurucusu olan müptezel bağırıp duruyordu, "milleti niye kışkırtıyorsun, savaş mı var" vs diye. Gözünün önünü görmeyen körlerin siyasal yorumları anlamsız.

25-Afrin'e Zeytindalı Harekatı şükür Milletimizi aynen kurtuluş savaşında olduğu gibi birleştirdi. Bu süreç "turnusol kağıdı" görevi görüyor. Devletimiz savaşta iken Ordumuza, Mehmetçiğe dil uzatan her kim varsa Türkiye'nin hainleridir. Zaten görüyorsunuz.

26-Türkiye'nin Afrine'e Zeytindalı Harekatı devletimizin ve milletimizin bekası için mecburidir. Bize tuzak mı kuruluyor sorusu çok geliyor. Bize kurulan tuzakları başlarına geçirmek için harekata giriştik. Savaş'ta herkes herkese tuzak kurar.

27-Türkiye müdahale etmese, PKK Koridoru ile çevrelenip daha sonrada savaş Türkiye içine taşınacaktı. ABD, AB, Rusya, İran askerleri Suriye'de. Oysa Suriye'ye tek sınırı olan ülke biziz. Diğer ülkeler askerleri ile Suriye'de korkmuyor da biz mi korkacağız?
Onlar bizden korksun.

28-Cumhurbaşkanımız Erdoğan "Üniformalarınızı alın, yoksa üniformalarınız ile mezara gömeriz" diyerek açıktan meydan okudu. Ama yine de giremez deniliyordu. Ne oldu? Apar topar geldiler, sizi anlıyoruz vs diye. Suriye'de Kara'da Türk Ordusu dışında savaşacak ordu yok.

29-Ne ABD, Ne AB ülkeleri Suriye'de karada Mehmetçiğin karşısına çıkamaz. Ama PKK maşaları ve özel paralı askerler ile hertürlü tuzağı kuracaklar. Bekledikleri, Türk Ordusuna zaiyat verdirip bunu içeride köpürterek "iç kargaşa" çıkartma.

30-ABD ve yandaşlarının bilmesi gereken, savaş zamanlarında bu Millet kenetlenir. Korkmak bir yana daha da cesur olur. 15 Temmuz'da bunu gördüler. Ama FETÖ/PKK ABD'nin gücünü kutsamışlar bu nedenle Harekat ile şaşkınlık içerisindeler.

31-ABD'nin algı yöneten istihbaratçıları FETÖ'nün zombilerinin beynine format attıkları gibi büyük şehirlerimizdeki dünyadan habersiz sade vatandaşı da "kandırıp sokağa dökme" peşindeler. Ama 15 Temmuz'da sokağa hakim olan Millet, devlet sokağa çık derse yine çıkar.

32-En tepede "oyun kurucu akıl" Trump üzerinden bölgede yıkım, Çin üzerinden de sizi onaralım yaklaşımı ile "satınalma" peşinde. Çinliler şimdiden Suriye'ye geldiler sizi yeniden inşa edelim diye. Bölgede elde para dolu çantalarla satınalma girişimindeler.

33-ABD'nin bölgede şansı yok, korkmaya da gerek yok. Biz ne kadar cesur adım atarsak onlar o kadar bize yaklaşıp anlaşmaya çalışacaklar. Sahada kazanamayan masada da kazanamaz. Devletimiz risk analizini yaparak risk aldı. Millet olarak devletimizin yanındayız.

34-Afrin Zeytindalı Harekatı, hava şartları, dağlık bölgeler, tuzaklar, paralı ABD özel kuvvetleri, ABD silahları vs ile kolay olmayacak. Bunu görüyoruz. Ama sonuçta kazanan, tüm Avro-Avrasya'da dualar arkasında olan Ordumuz olacak İnşaallah.

35-ABD/Batı'da insan odaklı bir medeniyet olmadığı, bilakis çalma/çırpma odaklı "çapulculuk" olduğu görüldü. Şükür Milletimiz de merhamet/vicdan ve yardım duygusu güçlü. Onlar ganimet/sömürü peşindeler, biz ise mazlumlara adalet peşindeyiz.

36-Yeryüzünde nerede maden/hammadde, petrol/doğalgaz var Batı paralı askerleri, yerel terör örgütleri koordinasyonu ile oraya akbabalar gibi çökmüşler. Yani sosyal medya ile Batının boyası cilası döküldü ve tüm vahşiliği gözler önüne serildi.

37-Bilgi Çağı/Sosyal Medya ile Batı tüm çıplaklığı ile artık görünüyor. Doğuya insan hakları, adalet, özgürlük diye gelen STKları, politikacıları aslında madene çökmeye çalışan çapulcuları görmemize engel oluyorlardı. Ama artık saklayamıyorlar.

38-Mostar, Halep, Kerkük, Musul gibi Türk şehirleri yakılıp yıkıldı. Rakka, Trablus, Bağdat gibi Arap şehirleri harap oldu, milyonlarca çocuk yetim kaldı, binlercesi Akdeniz'in sularında boğuldu, bugün BM çıkmış Afrin'de siviller için kaygılıyız diyor. İnanmıyoruz bunlara artık.

39-Afrin Zeytindalı harekatına devlet düzeyinde sadece İran karşı çıktı. İran ilginç bir ülke. Mollalar/Ruhani arasında bir savaş var ama İran'ın derinleri Mecusi/Zerdüşt/tapınakçı ve bu sürecin sonunda Türkiye ile İran'ı kafa kafaya çarpıştırma peşindeler.

40-Türkiye, İran ile savaşma niyetinde değil. Ama İran'ın derinlerindeki Ayinci/Tapınakçılar ummadık tezgah/senaryolar ile İran'ı kışkırtabilir. Pers yayılmacılığı/Şii Hilal'i çerçevesinde İran üzerinde savaş baskısını artıracaklar.

41-İngiltere Çin ile Bir Kuşak Bir Yol projesinde beraber. Almanya ve Fransa'da bu proje içerisinde. Türkiye ise projede kilit konumunda bir ülke. Türkiye olmadan olmaz. ABD ise projeye en büyük tehdit. Almanya/İngiltere doğrundan ABD ile kapışma yerine BM'de mücadele ediyorlar.

42-Rusya "Kuzey Akım2" ile Baltık Denizi altından boru projesinde Almanya ile anlaştı ama ABD görev alacak şirketlere ambargo koydu. Proje yattı. Rus ekonomisinin nefes alabilmesi için mutlaka doğalgazını "Türk Akımı" üzerinden AB'ye satmak mecburiyetinde. Türkiye yine kilit ülke

43-İngiltere/AB Çin üzerinden Türkiye'ye Bir Kuşak Bir Yol projesi için büyük yatırımlar yapacak. Çin bankaları ve işadamları geldi/gelecek. Türkiye'nin ekonomik olarak önü açık. Batının finansı/yatırımları Çin üzerinden Doğudan gelecek.

44-Sürecin "en sonunda" Bir Kuşak Bir Yol Projesinde ABD askerlerine, projenin bekçiliği rolü verilecek. ABD şimdi PKK/PYD'ye petrol bekçiliği rolü vermişti, aynı rolü kendileri üslenecek. Trump ekibini isteseler şimdi de gönderirler ama işleri daha bitmedi.

45-İsrail'in Siyonistleri ve ABD'nin Evanjelikleri'nin Kudüs hesabı hayal kalacak. ABD kolay pes etmeyecek ama darbeyi yine kendi içindeki finansçılardan alacak. Türkiye FETÖ'den darbe aldı yıkılmadı. Ama ABD Küreselcilerden ciddi darbe alacak ve Büyük Amerikan Rüyası bitecek.

46-Türkiye bölgede yükselen bir güç Yeter ki Millet birliğini bozmasın. 21.yy 4.Sanayi Devrimi ile Türkiye ekonomik olarak lojistik güzergahında. Siyasal/ekonomik olarak ta yine Osmanlı bakiyesi ülkeler ve Türk Cumhuriyetleri ile projeler geliştirecek.

47-ABD, petrol zengini Körfez ülkelerini şimdi kontrol ediyor ama yakın gelecekte edemeyecek. Körfezde Türkiye'ye dil uzatan hiç bir kral/şeyhin geleceği yok. Süreç öyle gelişiyor. Çakma Arap liderleri tahtını kaybedecek ve Türkiye'nin önünde ciddi organizasyon imkanları var.

48-Türkiye;
Çin üzerinden geliştirilen Bir Kuşak Bir Yol projesi,
Dijital Dünya Projesi
4.Sanayi Devrimi'nin getirdiği fırsatları iyi değerlendirirse
21.yy'da Afro-Avrasya'da rol dağıtan ülke konumuna gelir.

49-Afrin/Zeytindalı Harekatı, Türkiye'nin kuşatılmışlığın yarma harekatı. Bu nedenle tarihi önem arzediyor. Rus Harbi, Balkan Savaşları, Çanakkale/Kurtuluş Savaşımızda olduğu gibi savaştayız. Bu süreci Milletimiz görüyor. Görmeyenlere de gerekli dersi devletimiz veriyor/verecek.

50-Bu sürecin sonunda, PKK maşası, Türkler/Araplar/Persler arasında tost olacak. PKKya tasma takan maden/petrol peşindeki kovboylar tasmayı bırakıp U dönüşü yapacaklar.

51-İnsanlık tarihinine damgasını vurmuş Türk Milleti bu savaştan da galip çıkacak İnşaallah. 
Savaş Kürt kardeşlerimizle değil, Sömürgecilerin maşası olan terör örgütleri ve sahipleri ile.
Allah (c.c.) Türk Milletinin/Müslümanların/Mazlum halkın yardımcısı 
Olsun 

Abdullah Çiftçi


Editör: TE Bilisim