Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!

Çözüm süreci gerilimini tırmandıracak açıklama Mardin Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk'ten geldi. Ahmet Türk PKK'nın 'savaşta' kazandığını ve artık siyaset masasında da kazanacağını ileri sürerek tartışma yaratacak sözler kullandı.

Strasbourg'da bulunan Ahmet Türk halka 'Rehavete kapılmayın' çağrısı yaptı. Ahmet Türk, ‘Kürtler savaşta kaybetmedi siyaseten de kaybetmemeli’ ifadelerini kullanarak çözüm sürecine her kesimden destek geldiğini söyledi.

"Kürtlerin yüzde 90'ının ve Türk halkının yüzde 58'inin desteklediği bir süreçtir" diyen Ahmet Türk “Kürtler geçmişte savaşta hiç kaybetmedi, hep siyaseten kaybetti. Rehavete kapılıp ‘her şey tamam’ dersek yanılırız. Süren müzakerelerin tarihi anlaşmayla sonuçlanması için Kürtler eskisinden daha fazla siyasi alana müdahale etmeli” diye konuştu.

Avrupa Parlamentosu'nda temaslarda bulunmak üzere Strasbourg’a giden DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, AP parlamenterleri ve yetkilileriyle ortak basın açıklaması yaptı. Avrupa’nın Kürt sorununun çözümüne yaklaşımının ele alındığı görüşmelerde, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın tarihi çağrısına ve çözüm sürecine destek geldi. Türk, AP’deki basın açıklamasında Kürt Hareketi’nin stratejik bir hamle içinde bulunduğunu belirterek, PKK’nın “terör örgütleri listesi”nden çıkarılmasını da istedi.

Ahmet Türk, şöyle konuştu:

“Yıllardan beri, Kürt halkının bir barış arayışı var. Son dönemde Sayın Öcalan’ın başlattığı bu barış hamlesini, Kürtler açısından, Türkler açısından ve Ortadoğu halkları açısından çok önemli bir süreç olarak görmek gerekiyor. Sayın Öcalan’ın başlattığı bu stratejik barış sürecinin, aslında Türk halkı ve Kürt halkını özgürleşmesini beraberinde getireceğini inanıyorum.”

SOKAKTA KAZANDIK MASADA DA KAZANIRIZ

DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, Strasburg’daki Mezopotamya Kürt Kültür Merkezi’nde de halk toplatısına katıldı. Ahmet Türk, burada yaptığı konuşmada “Kürtler geçmişte savaşta hiç kaybetmedi ve hep siyaseten kaybetti. Rehavete kapılıp ‘her şey tamam’ dersek yanılırız. Biz hem kendimize hem de halkımıza güveniyoruz” diyerek, yeni süreçte Kürtlerin siyasette eskisinden daha etkin bir şekilde yer almaları gerektiğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim