AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, parti Genel Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. Başbakan Erdoğan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

İşte Başbakan Erdoğan'ın AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı konuşmasından bazı satır başları:

- AK Parti bir Türkiye partisidir. Bizi diğer partilerden ayıran budur. AK Parti Türkiye'nin aynadaki yansımasıdır. AK Parti milletin kurduğu istikametini milletin çizdiği sahibi ve yönlendiricisinin millet olduğu bir partidir. Türkiye neyse AK Parti de odur.

- Biz bu ülkede ilklerin partisiyiz. Atılan her adım bir farklılığın ortaya konulduğu bir partiyiz. Biz çıkzr birliği yapan bir parti değiliz.

- Bu ülkede bunlar bugüne kadar barış için bir adım atmadılar. Bunlar Sivas'ın ötesine geçemediler. Van'a gidip bir toplantı yapamadılar. Bursa'da gider "Vur de vuralım öl de ölelim" diyenlere karşı "Onun da zamanı gelecek" diyecek kadar birlik ve beraberlikten uzak bir insan.

- Bu akil insanlar dün yüksekova'ya gittiler. 

- Ana muhalefet Barışı kim istemez diyor. Barış lafla değil uygulamayla istenir. Bal demekle ağız tatlanmaz. Balı yersen ağız tatlanır.

- Öyle Akil İnsanlar var ki toplantılarda ağlıyorlar. Ortak paydada buluştular, anaların gözyaşı dinsin, kan akmasın. Bu insanlar gittikleri yerlerde hüngür hüngür ağlıyorlar. Biz şimdi bu ağlamayı tebessüme nasıl çevireceğiz bunun gayreti içindeyiz. Ama ne ana muhalefet ne yavru muhalefette böyle bir dert yok.

- Herkez zıttıyla varlık gösterir. Beyaz olduğu için siyah vardır. Kuzey olduğu için Güney vardır. Allah her şeyi zıttıyla var etmiştir ki birbirinin kadri anlaşılsın. Statüko olduğu için terör, terör olduğu için statüko vardır. CHP, MHP, BDP mevcut politikalarını değiştirse terör olmaz. Bunlar 30 yıl boyunca birbirlerini beslediler. Terör vurdu MHP istismar etti. CHP genlerine işlemiş o inkarcı zihniyeti yaşattıkça sorun büyüdü. Terör olduğu için BDP ortaya çıktı, terör varlığını sürdürdü.

Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..

- Bu ülkenin gündeminden terörü çıkardığımızda CHP MHP ve BDP'nin bu politikalarla ayakta kalması mümkün değildir. Bu parti yönetimlerinin işte bu nedenle çırpındıklarını görmelerini istiyorum. Aziz milletime soruyorum, ülkemizin gündeminden terörü söküp çıkardığımızda MHP'den geriye ne kalacak? Ekonomi mi, iç politika mı, dış politika mı kalacak? MHP'nin koalisyon ortağı olduğu dönemde bu ülkeye ödettiği bedeli bugün bile unutmadı. Onların açtıkları çukuru doldurmak için 10 yıldır mücadele veriyoruz.

- Bahçeli'nin zihni ile dili arasındaki kayış koptu.

- MHP ve CHP'nin ağır tahriklerine rağmen Akil İnsanlar heyeti sevinç gözyaşlarıyla kucaklanıyorlar. Hakkari'de heyet halaylarla davulalrla karşılandı. Ama Kayseri'deki olayı bir avuç çapulcunun çirkin gösterilerine rağmen Kayseri halkının tavrı değildir çünkü Kayseri halkı heyeti muahbbetle kucaklamıştır.

- Biz ne diyorsak milletim ona baksın ona güvensin. O köşe yazarlarının derdi milletin gözünü boyamaktır. Çözüm sürecine bariyer oluşturmaktır. Onlar barışı hiç istemediler. Biz bu oyunu bozacağız.

- Bir deyim var "Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek." Terörün olduğu yerde sağlıklı bir diyalog zemini olabilir mi? Bu Bahçeli hiçbir zaman siyasi partilere görüşme için randevu vermiyorsa zihnindeki karışıklığın nedenidir. Bunlar masada ıoturup konuşmasını bilenler değil. Bunların zemini başka yer.

- CHP'nin de MHP'nin de iddiaları yalandır, iftiradır.

- Birlik, beraberlik, milliyetçilik konusunda ne MHP ne CHP AK Parti'nin eline su dökemez. Bizim neyi hedeflediğimiz 10 yıllık iktidarımızda ortada. Bayraksa onlar hamasetini yaptılar biz bayrağımızın gururunu arttırdık.

- Süreç çok güzel şekilde ilerliyor. biz milletimizi seviyoruz. Biz bu millete sevdalıyız. Veysel'in yoluyla bu yola düştük "Uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece" dedik.

Editör: TE Bilisim