Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın KESK'e yönelik operasyonun ardından hazırladığı iddianame mahkemece Şubat ayı ortasında kabul edildi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameye göre, KESK ve bağlı sendikaların 72 yöneticisi KCK üyesi olmakla suçlanıyor.

Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk

İddianamenin kabul edilmesiyle birlikte yargılama süreci başlayacak.

Yargılanacakların arasında KESK Genel Başkanı Lami Özgen de bulunuyor. Özgen, terör örgütü KCK’ya üyelikle suçlanıyor.
Âkil İnsanlar Heyetindeki Lami Özgen, 10 Nisan'da hâkim karşısına çıkarak.

1140 sayfalık iddianamede teknik takip sonucu elde edilen toplantı tutanakları öne çıkan deliller arasında yer alıyor.

'MESAİ DIŞINDA ÖRGÜTSEL ÇALIŞMA'

İddianamede, "Tamamı kamu çalışanı olan şüphelilerin maddi gelirlerinin belli olması, gün içerisindeki mesailerinin dışında örgütsel çalışma için yoğun mesai harcamak zorunda kalmaları, haklarında soruşturma yapılması halinde işlerini kaybetme risklerinin bulunduğunu bilmelerine rağmen, büyük bir örgütsel disiplinle faaliyetlerine devam etmelerinin, KCK-TM/DEMEP yapılanmasının KCK içerisindeki en organize, örgütsel ideolojiye en sadık ve niteliği itibariyle en tehlikeli birimlerden biri olduğu açıkça anlaşılmaktadır" deniyor.

İddialar arasında, "Legal alanda örgütlenme zorluğu bulunan memurların organize edilmesi, bulundukları sivil toplum örgütü yapılanmalarında örgütsel tavır ve işleyiş sağlanması, grev gibi önemli bir sosyal ve ekonomik eylem gücü bulunan sendikaların terör örgütü kontrolüne alınması" da yer alıyor.

Bunun yanında KCK'nın "yurtiçinde kitle desteğini kazanma ve halkın örgütü desteklediği imajını verebilmek için legal faaliyetlere çok önem verdiği tespit edilmiştir" deniyor.

AVUKATI DA AKİL İNSAN YAPILDI

KCK sanığı Lami Özgen’in avukatlarından İHD Başkanı Öztürk Türkdoğan da “akil insanlar heyeti”nde. Türkdoğan Akdeniz Bölgesi’nde, Lami Özgen Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde görev yapacak.
Aralarında Lami Özgen’in de bulunduğu KESK yöneticileri 25 Haziran 2012'de düzenlenen operasyonla gözaltına alınmış, 28 kişinin tutuklanmasına karar verilmişti.

Editör: TE Bilisim