Gündemin ilk sıralarında yer almaya devam eden Akil İnsanlar toplantılara başladı. Çözüm sürecine destek amacıyla kurulan Akil İnsanlar heyeti 7 bölgede 9'ar kişilik heyetler halinde sivil toplum kuruluşları ve halkla bir araya gelecek.

Akil İnsanlar'ın Doğu Anadolu toplantısında ise tartışma çıktığı iddia edildi. İlk toplantıda gergin anların yaşandığı öne sürülürken bir gazeteci ile eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt arasında atışma yaşandığı ileri sürüldü.

İddianın sahibi ise Cumhuriyet gazetesi. Cumhuriyet'in haberine göre, Malatya'da ilk toplantısına başlayan Akil İnsanlar'ın Doğu Anadolu heyeti sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda heyet Başkanı Can Paker, “Bu grup arabulucu, taraflar arasında müzakereye katılan bir grup değildir. Kürt sorununun ancak barış içinde çözülebileceğini düşünen insanların bir araya gelmesidir” ifadelerini kullanırken başkanvekili gazeteci-yazar Sibel Eraslan da“Bir araya gelişimizin özünde hayata dokunuş var” diye konuştu.

AKİL İNSANLAR'IN DOĞU ANADOLU TOPLANTISINDA TARTIŞMA ÇIKTI

Söz alan gazeteci Niyazi Doğan, “Barış ‘Analar ağlamasın’ gibi düsturla kurulamaz. Barış ancak bu ülkenin annelerinin kirli savaşı sorgulamaya başlaması ile gelir. ‘Türkiye’de Kürt sorunu yoktur’ diyen bir başbakanın, Uludere katliamına ilişkin gerçeklerin ortaya çıkarılmamasını eleştiren gazetecilere ‘Tasmalı köpekler’ diyen bir Başbakan’ın barışı tesis etme sürecini samimiyetle yürüttüğü konusunda ciddi kuşkularım var” ifadelerini kullanınca gergin anlar yaşandı.

BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...

Bunun üzerine toplantıyı yöneten Abdurrahman Kurt, “Sürece karşı konuşuyorsunuz. Sözünüzü kesiyorum” dedi. Toplantı sonrası TUHAD-FED Genel Başkanı Zübeyde Teker, Doğan’a“Abdurrahman Bey yanlış yaptı. Rapora da gerekenleri yazacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim