Terörün sona erdirilmesi için kurulan komisyona ‘’Akil Adam’’ seçilen KESK Başkanı, ‘’Terör örgütü üyesi’’ çıktı. Altı yıl ceza alan Lami Özgen, 10 Nisan günü de 15 yıl hapis istemiyle yargılanmaya başlanacak.

Gazeteport’un haberine göre; Hükümet tarafından Âkil İnsanlar Komisyonuna seçilen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Lami Özgen hakkında, ‘’Terör örgütü üyesi’’ olduğu gerekçesiyle 15 yıl hapis cezası istendi. Daha önce de aynı suç iddiasıyla 6 yıla mahkum olan Özgen, 10 Nisan günü Ankara’da yargılanmaya başlanacak.

28 Kasım 2011 günü İzmir 8. Ağır Ceza Makemesinde ‘’Terör örgütüne üye olmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapse çarptırılan Özgen, bu dava Yargıtay tarafından onaylanırsa cezaevine girecek. Özgen İzmir’deki davada ‘’Terör örgütü PKK’nın amaçları doğrultusunda faaliyet göstermek ve Demokratik Emek Konfederasyonu içinde örgütlenmekle’’ suçlanmıştı.

TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK… TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK…

15 YIL DAHA
İzmir’deki davadan mahkum olan Özgen, 10 Nisan’da da Ankara’da 15 yıl hapis istemi ile yargılanmaya başlanacak. Cumhuriyet Savcısı Yıldırım Bayyurt’un hazırladığı iddianamede Lami Özgen ve 71 sendkacının 7-15 yıl hapsi isteniyor.

İddianamede Özgen’in KCK/DEMEP’in başındaki sorumlu kişi olduğu iddia edilerek ‘’ Daha önce de aynı suçtan yargılanmış, mahkûm olmuş, temyiz yargılaması devam eden ve terör örgütünün siyaset akademisinde örgüt üyelerinin eğitiminde görev almış bir kişidir.”  deniliyor.

‘’ATALAY’A SÖYLEDİM’’
Özgen, ‘’Akil Adam’’ teklifi aldıktan sonra hakkındaki davayı hatırlattığını belirterek ‘’ Hakkımda açılan davayı Akil adamlık teklifini yapan Başbakan yardımcısı Beşir Atalay’a söyledim, davanın engel olmadığını belirtti ve ben de teklifi kabul ettim. Listeye kurumsal kimliğimle değil, Lami Özgen olarak girdim. Komisyonda yapacağım çalışmalar sadece beni bağlar’’ dedi.

Editör: TE Bilisim