AKP’nin Akil adamları, görevlendirildikleri bölgelerde temaslarına devam ediyor. Diyarbakır’daki çalışmalarının 3′üncü gününde Diyarbakır Dernekler Platformu’nun organizasyonuyla merkez Kayapınar Belediyesi’ne ait Kültür Merkezi’ndeki toplantıya heyet başkanı Yılmaz Ensaroğlu ile üyeler Murat Belge, Etyen Mahçupyan, Kezban Hatemi, Mehmet Emin Ekmen, Fazıl Hüsnü Erdem katıldı. Heyet üyelerinden Yılmaz Erdoğan, Lami Özgen, Ahmet Faruk Ünsal ise kentten ayrıldıkları için bugünkü çalışmalara katılmadı.

 

Gazeteciler karşısında yapılan küçük açılıştan sonra toplantı basına kapatıldı. Toplantıda konuşmacıların sesleri salonun dışından da duyuldu. 75 yaşındaki Hayriye Dolan, 4 çocuğundan 3′ünün dağda PKK saflarına katıldığını ve çatışmalarda yaşamını yitirdiğini belirterek, “Çocuklarım Selahattin, Abdülkadir ve Mehmet Ali, PKK’ya katıldıktan sonra yaşamlarını yitirdiler. Ben ölene kadar Kürdüm. Biz barışı hukuk, adalet ve eşitlik temelinde istiyoruz. Tank ve topla barış olmaz. Tank ve toplar varken barış nasıl olacak? Bu insanlar devletin zulmü nedeniyle dağa çıktı. Haksız adaletsiz eşitliksiz bir barış istemiyoruz” dedi.

 

 

Söz alan bir başka kişi de Başbakan Erdoğan’a başlattığı süreçten dolayı teşekkür ederek, “Başbakan bir konuşmasında daha önce Kürdistan eyaleti vardı dedi, bu bizi memnun etti. Kürtler ne terörist ne de ırkçı olmamıştır. Bugüne kadar da hiç olmadılar. 17 bin 600 faili meçhulü kimse araştırmadı. Gerçek bir barış için genel af, faili meçhullerin aydınlatılmasını istiyoruz. Herkes gelip siyaset yapsın artık kavga olmasın” dedi.

 

 

 Söz alan bir başkası da “Bir babanın çocuklarıysak, gerçek bir barış eşitlik koşullarında olmalıdır” dedi. Bir başkası da, “Sayın Öcalan’ın yoldaşlarıyla iletişim kurabilmesi sağlanmalıdır. Ve Öcalan’ın Türk halkına de seslenebilmesi için koşullar yaratılmalı” dedi.

 

 

TÜRKLER, KÜRTLERE BORCUNU ÖDESİN

 

Toplantıda bir başkası da Türkler’in Kürtler’e borçlu olduğu görüşünü savundu. Adı öğrenilemeyen bu kişi şöyle konuştu: “Kürtler tarihten günümüze kadar 3 defa Türkler’e destek verdi. Malazgirt’te, Çaldıran’da ve 1920′de ulusal kurtuluş savaşında Türkler’in yanında yer aldı ve savaştı. Türkler, Kürtler’e borçludurlar. Türk devletinin Kürtlere borcunu ödeme zamanı geldi. Barışın gelmesi için bu borcun ödenmesi lazım. Eğer barış olacaksa Sayın Başbakanın devlet ve hükümet adına Roboski olayı nedeniyle ailelerden özür dilemesi gerekiyor. Ayrıca Suriye Kürtleri’ne barış elini uzatsın. Özgür Suriye Ordusu’na verdiği desteği Suriye Kürtleri’ne de versin.”

 

Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü

 

ÖCALAN SERBEST BIRAKILSIN

 

 

Toplantıya verilen arada açıklamada bulunan Akil İnsanlar Heyeti Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, şunları söyledi: “Çok somut öneriler yapanlar da oldu. Anayasal yasal düzenlemeler istendi. Uygulama bağlamında düzeltilmesini gerekenler var. Diyarbakır’daki program içinde bu toplantının epeyce anlamlı oldu. Komisyon üyesi üyeler açısından doğrudan doğruya halkın nabzı tutuldu. Burada taleplerde çok yoğun biçimde Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması, koşullarının iyileştirilmesi öne çıktı. “


Editör: TE Bilisim