Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
 Bir dönem FETÖ Lideri Fethullah Gülen'e en yakın isimlerden olan Akit yazarı Latif Erdoğan, 1997 yılında tanık olduğu Fethullah Gülen ile Tansu Çiller-Meral Akşener görüşmesinden aldığı notları 21 yıl sonra aktardı. O dönem DYP'de olan Akşener'in, DYP lideri Tansu Çiller'den farklı olarak Gülen'e saygısızca davrandığını söyleyen Erdoğan, Gülen'in Akşener için “yanımdan kovacaktım, fakat edebim müsaade etmedi” dediğini aktardı. Akşener'in Cumhurbaşkanı adaylığında ısrar ederek Gülen'in oyununu bozduğunu söyleyen Erdoğan, "Meral, gösterdiği hırsla FETÖ elebaşının kovanına çomak soktu. Cumhurbaşkanlığı adaylığında ısrar edince Gülen’in Abdullah Gül üzerinden oynamak istediği oyun da suya düştü. Benim tanıdığım Gülen bunun acısını Meral’den çıkarır" dedi.

"Akşener’i üzecek bir ihtimal daha var. O da Cumhurbaşkanlığı adaylığında ısrar edince Gülen’i çıldırtmış olmasıdır. Eğer bu ihtimal doğru ise, Gülen çoktan desteğini kesmiş ve kendisini yarı yolda bırakmıştır" diyen Erdoğan, "olmayacak duaya amin demeye alışık Akşener’in Cumhurbaşkanlığı adaylığında ısrarına bakınca Gülen’e hak vermemek mümkün görünmüyor" ifadeleriyle Gülen'e hak verdi.


BÜTÜN KRİPTOLAR AKP-MHP'YE BAŞVURU YAPTI


Latif Erdoğan, herkesin muhalefete bakarken asıl FETÖ'cü yığılmanın AKP-MHP listelerinde olduğunu ise şöyle aktardı: "Benin duyumum, bütün kriptoların AK Parti ve MHP’ye adaylık başvurusu yaptırılacağı yönünde. Bilinen FETÖ elemanları açıktan muhalefeti desteklerken, henüz deşifre olmamış kriptolar bu iki partiye sızmaya çalışacak ve akıllarınca kaleyi içten fethedecekler." 


GÜLEN, AKŞENER'DEN DERT YANDI KOVACAĞINI SÖYLEDİ


Latif Erdoğan yazısında Akşener-Gülen ilişkisiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Meral, gösterdiği hırsla FETÖ elebaşının kovanına çomak soktu. Cumhurbaşkanlığı adaylığında ısrar edince Gülen’in Abdullah Gül üzerinden oynamak istediği oyun da suya düştü. Benim tanıdığım Gülen bunun acısını Meral’den çıkarır. O, el altından has elemanlarına çoktan haber göndermiş ve Meral’in desteklenmemesini istemiştir. Eğer, Meral’in yüz bin imza güvencesi FETÖ elemanları ise, benden uyarması, onlardan ona bir tek imza bile gelmez. FETÖ için İYİ Parti faslı kötü de olsa artık kapanmıştır.

Özel arşivimdeki kayıtlara göre, 1997 yılında Meral Akşener, Gülen’i ziyaret etmiş. Fakat Gülen, Tansu Çiller’den gördüğü saygıyı bile ondan görememiş. “Hiç olmazsa o, ben konuşurken sonuna kadar sustu ve beni dinledi; bu onun kadar da saygılı değil. Yanımdan kovacaktım, fakat edebim müsaade etmedi” diyerek o yıllarda yanındakilere Meral’den dert yanmış. Konuşmasının bir yerinde de Meral’in makama olan hırsını dillendirmiş. 


GÜLEN'E HAK VERMEMEK MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR


Olmayacak duaya amin demeye alışık Akşener’in Cumhurbaşkanlığı adaylığında ısrarına bakınca Gülen’e hak vermemek mümkün görünmüyor. Doğrusu, yüz bin imzayı nasıl ve kimlerden toplayacağını herkes gibi ben de merak ediyorum. 15 Temmuz öncesi meydanlarda söyledikleri ile düşünüldüğünde, bu yüz bin kişinin kimliği ayrıca önem arzediyor.  


Akşener’i üzecek bir ihtimal daha var. O da Cumhurbaşkanlığı adaylığında ısrar edince Gülen’i çıldırtmış olmasıdır. Eğer bu ihtimal doğru ise, Gülen çoktan desteğini kesmiş ve kendisini yarı yolda bırakmıştır. 


CHP adayını açıkladı: Muharrem İnce… İsmi açıklanmadan önce, CHP tarafından özellikleri anlatıla anlatıla bitirilemeyen, Cumhur İttifakını destekleyenler tarafından adı duyulduğunda kaybetme korkusundan çıldıracak hale gelecekleri ifade edilen kişi meğer oymuş. Bu kadar laubalilik karşısında her ciddi insan çıldırır. Siyaseti bu kadar sulandıran, yerlerde süründürenler utansın…"


KAVAKÇI DA GÜLEN'E DESTEK VERMİŞTİ


Geçen günlerde Akit yazarı Yusuf Ziya Kavakçı da Fethullah Gülen'i öven bir yazı yazmış, Gülen'in affedilerek Türkiye'de yaşamasına izin verilmesini istemişti.


(Kaynak: Odatv.com)




Editör: TE Bilisim