Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
 Siyaset kurumunu millete teslim edecek yasal alt yapıyı hazırlamayan ve gerçek demokratikleşme çabasını göstermeyen millet iradesini sadece kendi aklını tahtını koltuģunu korumaya alet eden AKP er geç anlaşılacaktır.Adaylarını illerdeki partililere ve seçmene bırakmayan AKP bir şahsın partideki hakimiyetini sürdürmeyi millet iradesi diye dayatarak bunun adına demokrasi ve millet iradesi demek milletin aklı ile alay etmek değil midir? AKP milleti aldatıyor kandırıyor oyalıyor.Milletin partisi afra tafrası ile halk yalakalıgı yapanlar kapalı kapılar ardında belirledikleri adayları niçin partililere belirleme hakki vermiyorlar?

CHP'yi sürekli şeflik dönemi üzerinden suçlayan AKP adayları son derece utanç verici gizli oy gizli tasnif temayül yoklamaları ile belirliyor.Parti içi hakimiyetini antidemokratik yöntemlerle gücü adayı belirlemeyi elinde bulunduruyor.Böyle halk iradesi milli irade demokrasi dünyanın ancak totaliter rejimlerinde vardır.AB ülkelerinde yaşayan vatandaşlarımızın buna sessiz kalmaları ülkem adına utanç verici ve düşündürücüdür.Bu kafa yapısı demokrasi kültürü açısından çağ dışıdır.Bu davranış ve teokisizliğe AB ülkelerinin vatandaşları uygun yerleri ile gülmüyorlarmı? Bunu AB ülkelerinde yaşayanlar mahkum edip siyasal fatura keseceğine AKP ye astronomik siyasal destek vermeleri son derece manidardır.

Hakkımızdaki ön yargılara hizmet eden ülkeye ve darbeci siyasi vesayete çanak tutmak değil midir? Oralardan AB ülkelerinden siyaset yapmak isteyenlerin hangi duvarlarla karşılayıp hayal kırıklığı yaşadığını gözlemleyenlerden birisiyim.Berlin duvarını aratmayan AKP de aday olanlara engeller vardır.AKP anlı şanĺı genel başkan yardımcıları veya parti üst düzey mensupları niye taşra adayları ile partililer kantarına çıkamaz.Veya çıkmak için temayül yoklaması niçin CHP şeflik yıllarını aratır yöntemlerle yapılır? 1980 darbesinin seçim ve siyası partiler yasası ile ülkede süren düzen aslında milletin değil bir kişi ve kişilerin aklına mecbur mahkum edilen siyasi köle düzeni darbe rejiminin devamı değilmidir? Bir kişi ile kontrol altına alınmamak veya uluslararası baskılara direnmek ne kadar mümkündür?

Sabri Şenel
Editör: TE Bilisim