BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 AKP güney doğudan MHP'yi silen şartları oluşturup utanç verici gavur dağı ötesi polemiği yaparken suç üstü yakalanmıştır.Bir ülkede seyahat ve siyaset özgürlüğü tartışmasının sorumlusu siyasal iktidardır.MHP ve Ülkücüler Tunceli örneğinde olduğu gibi genel başkan Devlet Bahçeli'nin takdir toplayan örnek tavrı ile ne yapacaklarını net biçimde ortaya koymuşlardır. Ülkenin her noktasında her vatan evladının Anayasal haklarını güvence altına almak siyasal iktidarın baş görevidir.Bunu eşkıyanın insafına yada pazarlığa tabi tutmak AKP nin ayıbıdır.MHP ülkenin her yerinde özgür ve herkesin var olacağı düzeni mutlaka kuracaktır. İnşallah sizde gider oralarda siyaset yaparsınız o günler yakındır.Türk devleti ve milletinin o gücü vardır işte o dönem tek başına MHP iktidarıdır.Güneydoğuda devletin varlığını otoritesini geri getiremeyen AKP yi bekleyen Ülkenin tamamından silinmektir.İnsanlar suratle gerçeklerle buluşunca MHP çığ gibi büyüyor.

AKP hala çözüm süreci denilen çöküş sürecinde ısrar ederse kendisi silinip mukadder sona ulaşacaktır. Devletin otorite zaafı yaşadığı yada sildiği Güneydogu'da PKK ya paralel yeni otorite alanları açılmıştır.Bu alanlara yerleşen dağdaki örgütün şehirdeki temsilcisi HDP AKP yi her türlü sahadan silmiştir.İktidar MHP'yi ırkçılıkla suçlayıp etnik ırkçılığa ivme vermiş çanak tutmuştur. AKP Muhafazakar dindar Kürtleri Marksist PKK nın kucağına atmıştır.En az oy iptalinin olduğu iller Güney doğu illeri değil midir? Bu ne anlama geliyor? Yani AKP HDP ye kıyak mı yaptı? ''Körler sağırlar biri birini ağırlar'' diyaloğu ile tiyatro mu oynanıyor? Artık AKP için sıra ülkeden silinmeye mi gelmiştir? Şayet AKP ikbal avcısı yalakaların dolduruşuna gelip açılım çözüm adlı çöküş sürecini sonlandırmaz ise AKP diye bir parti kalmayacaktır.Bugün bunu anlamakta anlatmakta AKP yöneticilerini uyarmakta geç kalanlar ''padişahım çok yaşa'' ikbal mangaları AKP ye oy verdiklerini bile bugün olduğu gibi gizleyeceklerdir.Aslında AKP ve Erdoğan'a en büyük zararı veren yapılan her icraatı eleştirisiz kabul edip siyasi yalakalıkta sınır tanımayanlardır.

Yarın Erdoğan ve AKP li yöneticiler bu yalakaların iki cihanda yakasına yapışacaklardır.Terör örgütü ile görüşenleri şerefsiz diye niteleyenler görüşme noktasına nasıl gelmiştir? Bu şartların arka planını zorlukları tükürdüğünü yalama pozisyonunu kavrayamayanlar siyasi ķöle ve bağnazlardır. Aslında AKP ye seçimlerde bu konuda siyasi fatura çıkmış olsaydı bugün şehitler verilir miydi? Şehitlerin kanında şehit yakınlarının göz yaşında bu eleştirisiz makam ikbal beklentisi olanların sorumsuz tavrı ve vebali vardır.Yeter artık! açılım var alkış! kamplar bombalanıyor alkış! ya ne zaman bombalamakta geç kaldınız diye soracaksınız? Bu nasıl bir teslimiyet ve gözü kapalılıktır? AKP olağan üstü dönemlerin ürünü olarak daha önceki siyasal örneklerde olduğu gibi bir gün mutlaka siyasi mevta olacaktır. Ülke bu süreçten daha fazla zarar görmeden AKP ve PKK tasfiye süreci başlamalıdır.AKP ve PKK için son pişmanlığın fayda vermeyeceği mukadder son yakındır.AKP PKK sonu gelmez ise ülkenin sonu gelecektir.Evet ülke milleti ile yediden yetmişe bir ve bütün kardeş kalacak AKP PKK mutlaka tasfiye edilecektir.

Sabri Şenel
Editör: TE Bilisim