Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 Meslek liselerinin düz liselere nazaran üniversite sınavında çıkan sorular açısından yeterli müfredat ve ders eksikliği yüzünden sınavlarda yıllardır zorluk çekiyordu. Önce katsayı uygulaması şimdi ise dayatma dönüşüm bu gençlerimiz mağdur edecektir. Genelde meslek liseleri dar gelirli ailelerin çocukları için kısa yoldan meslek sahibi olma adına tercih ettikleri okullardır. Yıllarca laiklik koruma adı altında yapılan din düşmanlığı ile İmam Hatip Liselerinin önünü keselim düşüncesi ile bu gençlerin geleceği ile oynanmıştır.Bu uygulama tüm meslek lisesi mezunlarını mağdur etmiştir.Katsayı kalktı nefes aldık artık derken şimdi yeni bir kaos ve mağduriyet bu genç beyinleri bekliyor.Derslere okul dışı takviye ve dershanelerin katkısı ile bu açığı kapatan gençler yeniden suni bir engelle karşı karşıya kalacaklar. Biraz daha ergenlik çağına ulaşan gençler için dershane fırsatı daha ekonomik şartlarla, kendi gelecekleri ile ilgili kararları alma imkan ve fırsatı sunuyordu.

Dershaneler bir inat uğruna kör dövüşü kavga adına bu kesim mağdur edilecektir.Bu gençler bu ek takviye dersleri nereden alacaklardır? Okullarda kurslar düzenlenmesi neyi çözecektir? Okullar ticaret hane midir? Bu kurslar verilebiliyorsa bunu okul programları içinde niçin bugüne kadar verilmemiştir.Türkiye azalan nüfusunu yaz boz tahtasına dönen eğitim politikaları ile genç beyinler heba ediyor.Eğitim partiler üstü,hizip, grup, tarikat, cemaat, etnik aidiyet ve mezhep üstüdür. Partiden partiye değişmeyen milli eğitim politikaları ile ancak gençler geleceğe hazırlanabilir.Aynı iktidarın milli eğitim bakanları bile SBS sınavını yaz boz tahtasına çevirmiştir. Eğitimin bu hali gerçekten utanç verici bir ihmali ve sorumsuzluğu yansıtıyor. Ülkenin yavruları ve onların körpe beyinleri iktidar hırslarının oyuncağı değildir.

Okullar ve eğitim üzerinden iktidar hesaplaşması çağ dışı bağnazlıktır .Şimdi ise muhafazakar olduğunu iddia eden bir iktidar İmam Hatip liseleri başta öncelikle meslek liselerini vuruyor.Fakir gariban halk çocukları doktor hakim savcı mühendis olmasın mı? Yani bu nasıl mantıktır? Gençleri daha çok ideolojik ve oluşacak politize olmuş tarikat, cemaat ve merdiven altı yapılara mecbur edilecektir.Bu uygulama ile ülke ayrışmaya ötekileşmeye mecbur ediliyor.Ülke gençlerinin önünün hiç kimse tıkayamaz,onların geleceği ile hırs ve inat uğruna yavrularımızla oynayamaz.

Sabri ŞENEL

Editör: TE Bilisim