Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
Helalleşiyoruz yalanını bırakın

Bölücü terör örgütünün silahı bırakıp gideceği söylemiyle halkın aldatıldığını da belirten Tantan şunları söyledi: Helalleşiyoruz yalanıyla halkı kandırmayın! PKK’nın özgürleşmesi için çabalarınızı anlıyoruz. Emir aldığınız ortada! Eğer PKK’yla mücadele ederseniz o koltuklarda oturamayacağınızı da biliyorsunuz!

PKK ile birlikte Suriye’desiniz

Aynı zamanda organize suç örgütü olan terör örgütünün nasıl kullanıldığını biliyorsunuz herhalde! Küresel gücün, Müslüman toplumlara yaptığı zalimlik ortadayken şimdi de PKK’nın emperyal güçlerle ve Türkiye ile beraber Suriye’de Müslümanları katletmesine nasıl göz yumarsınız. Buna neden ortak oluyorsunuz?

PKK’nın özgürlüğü için çaba harcıyorlar!

İmralı sürecini değerlendiren Tantan, “AKP, kendisine Orta Doğu’da görev verilen örgütün özgürleşmesi yolunda yasal zemin dahil her türlü çaba içerisinde” dedi

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, İmralı sürecini değerlendirirken, AKP’yi sert bir dille eleştirdi. Tantan, yaptığı yazılı açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetine “PKK’nın özgürleşmesi için çabalarınızı anlıyoruz. Emir aldığınız ortada! Eğer PKK’yla mücadele ederseniz o koltuklarda oturamayacağınızı da biliyorsunuz” diye seslendi. Tantan şunları söyledi:


Zihinler yok ediliyor


“Siyasi iradeyi halktan alan iktidar sahipleri ile yetki ve sorumluluğu yasalardan alan istihbarat teşkilatları ve güvenlik güçlerinin asli görevi, ülkeye ve millete yönelik yurt içi ve yurt dışından gelen tehditleri ortadan kaldırmaktır. Organize suç örgütüyle masaya oturmak anayasal suçtur. İktidar sahipleri, yıllarca Türkiye’yi istikrarsızlaştıran ve bugün de kendisine Orta Doğu’da görev verilen terör örgütünün özgürleşmesi için yasal zemin dahil olmak üzere her türlü çaba içerisinde! İradesini halktan aldığınız yurttaşlara karşı bugüne kadar neler yapıp yapmadığınızı tek tek sıraladığımızda, en büyük hak olan, sürekli bilgilendirilme hakkının gasp edildiğini görüyoruz. Halkın zihni, doğru ve gerçek bilgiyle donatılmıyor. Kirli ve yönlendirme bilgilerle zihinler yok ediliyor, değerler çökertiliyor! Bu durumun başrol oyuncusu olduğunuz izlenimi de kamuoyunda yaygın! Gelişen olaylarda gerçeklerin Türk halkından saklandığı devamlı konuşuluyor. İki örnek veriyorum: Mavi Marmara olayı ve Malatya’dan kalkan uçağın adrese teslim düşürtülmesindeki ihmaller!”


PKK’yla Suriye’desiniz


Tantan şöyle devam etti: “Orta Doğu coğrafyasında emperyal soykırım ve katliam yaşanırken, küresel gücün Müslüman toplumlara yaptığı zalimlik ortadayken şimdi de PKK’nın emperyal güçlerle ve bizimle beraber Suriye’de Müslümanları nasıl katlettiği ortada. Buna neden ortak oluyorsunuz? Terör örgütünün silahı bırakıp gideceği söylemiyle halkı aldatmayın. Gazete ve televizyonlarda söylemcilerin her gün ‘helalleşiyoruz’ yalanıyla halkı kandırmayın! Habur ve Oslo’da terör örgütünü uluslar arası alana taşıtmanız bile anayasal suçtur! PKK’nın özgürleşmesi için çabalarınızı anlıyoruz. Emir aldığınız ortada! Eğer PKK’yla mücadele ederseniz o koltuklarda oturamayacağınızı da biliyorsunuz! Bir kere halka dönün ve gerçekleri anlatın!”


Seyirci kalamazsınız


Alt- üst kimlik söylemleriyle zihinsel ayrışma yaratıldığını da belirten Sadettin Tantan, “Bu emperyal baskıya karşı Müslüman ülkelerde radikal örgütler daha da radikalleşecek, halk da mecburen bu yapıları desteklemek zorunda kalacak” dedi. Tantan, hem iktidarı hem de muhalefeti “Bu tehlikeyi görmüyor musunuz? Ülkenin, emperyal güçlerin oyun alanı olmasına seyirci kalamazsınız” sözleriyle uyardı.

Editör: TE Bilisim