AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, referandumun kaderini Kürt seçmenin ve ülkücülerin değiştireceğini söyledi. Ülkücülere çağrı yapan Özdağ, "Ülkücüler, Devlet Bahçeli ile genel başkanlık meseleniz olabilir. Bu meseleyi referandumdan sonraya bırakın. Referandum üzerinden Bahçeli ile hesaplaşmayın" dedi.

Manisa'da, AK Parti Yunusemre ve Şehzadeler ilçe teşkilatları tarafından sivil toplum kuruluşlarıyla buluşma toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, 16 Nisan'da oylanacak yeni anayasayı anlattı. AK Parti'nin uzun zamandır başkanlık sistemine geçmek istediğine dikkati çeken Milletvekili Özdağ, "Bu sistem kavga üzerine, çekişme üzerine bina edilmiştir. Biz 2002'den itibaren parti sistemine, başkanlık sistemini koyduk. Özal mı, Recep Tayyip Erdoğan mı, Demirel mi başbakandı? Vallahi değildi. Yargıtay bize ortaktı, medya bize ortaktı. Türkiye'de tek başına iktidar olmak için koalisyon döneminin bitmesi gerekiyor. Bu sistem koalisyonları doğuruyor" dedi.

'Referandum üzerinden Bahçeli ile hesaplaşmayın'

Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..

Referandumun kaderini Kürt seçmenin ve ülkücülerin belirleyeceğini savunan Özdağ, ülkücülere seslendi. MHP'nin parti içindeki  muhaliflerine çağrı yapan Özdağ, şunları kaydetti:

 "Ülkücüler, Devlet Bahçeli ile genel başkanlık meseleniz olabilir. Bu meseleyi referandumdan sonraya bırakın. Referandum üzerinden Bahçeli ile hesaplaşmayın. Parlamenter sistemden yana olmayın. Bu parlamenter sistem Türkiye'de kardeşi kardeşe kırdırdı. Bu parlamenter sistem doğru yürümedi. Siz, 'Lider, doktrin teşkilat sorgulanmaz' diyordunuz. Sinan Oğan’ı,  Meral Akşener'i, Koray Aydın'ı, sevebilirsiniz. O parti içindeki meseleniz. Gelin bu işe başkanlık sistemine karıştırmayın.Bugün referandumu belirleyecek iki grup var. Biri Kürtler. HDP'nin şuan ki oyları yüzde 8 civarında. Kürt kardeşlerim, evetçilerle beraber olacak. İki ülkücüler belirleyecek. Ben inanıyorum ki ülkücülerin üçte ikisi de 'evet' diyecek. Ben referandumda yüzde 54 ile 58 arasında 'evet' çıkacağına inanıyorum. Manisa'da da referandumda yüzde 60-62 oranında 'evet' oyu bekliyorum."

(Kaynak: Haber3Hilal)

Editör: TE Bilisim