Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
 AK Parti oylarında geçen Eylül’den bu yana 8 puanlık bir gerilemenin olduğunu görüyoruz, bunu bazı diğer araştırma şirketleri de açıkladılar. Dolayısıyla 40-42 puan AK Parti’nin güçlü bir direnç seviyesidir. Ve başka bir oy kaynağı da yok. Kararsız ve cevapsızlar veya sandığa gitmeyen seçmenlerin dışında AK Parti’dir diğer muhalefet partilerinin oy alabileceği alan, yani CHP, MHP ve HDP AK Parti’den ve sandığa gitmeyen, protesto oylarından kendine seçmen bulabilir. AK Parti’nin belirli bir direnç noktasına kadar zaten indiğini görüyoruz. Buradan daha aşağıya inmesi için, yani 40-42 bandını da kırıp aşağı düşmesi için muhalefetin biraz daha canlı, akıllı, inandırıcı reklam ve sloganlarına ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz.

Bu düşen oylar da zaten büyük kısmı, yaklaşık 4.5 puanı MHP’ye gitti, 2.5-3 puanı HDP’ye gitti, bir miktar da diğer partilere dağıldığını düşünüyoruz.

Editör: TE Bilisim