Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 TBMM Genel Kurulu’nda iki haftadır görüşmeleri devam eden ve 33 maddesi kabul edilen İç Güvenlik Yasa Tasarısı’na muhalefetin sert eleştirisi devam ederken, AKP’nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine mensup milletvekillerinin de tasarıdan rahatsız olduğu ortaya çıktı.
Tasarı maddelerinin oylamasında AKP grubunun isteği doğrultusunda ellerini kaldırıp “kabul” oyu verseler de AKP içindeki bazı milletvekillerinin rahatsızlığı siyasi kulislere yansıyor.

Edinilen bilgilere göre; AKP’nin Doğu ve Güneydoğu milletvekilleri görüşmelerin başlamasıyla birlikte tasarıdan rahatsızlığını muhalefet milletvekillerine aktarmaya başladı. Muhalefetin Anayasa’ya aykırı bulduğu, temel hak ve özgürlükleri tamamen yok edeceğini ifade ettiği tasarıyı Türkiye’nin geleceği için son derece tehlikeli bulduğunu ifade eden bu milletvekillerinin görüştükleri bazı muhalefet milletvekillerinden “yasayı çıkarmamak için elinizden geleni yapın” yönünde talepte bulundukları belirtildi.

İLLERİNE GİDEMİYORLAR

Siyasi kulislerde konuşulanlara göre; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ters düşmemek adına sesini çıkarmayan AKP’li bir grup milletvekilinin Meclis kulisinde muhalefete “daha sert olun bu yasa çıkmasın” dedikleri belirtildi.

AKP’nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan seçilen bazı vekillerinin bir süreden beri kendi illerine gidemedikleri, güvenlik açısından AKP’li vekil olmanın sıkıntı yarattığını, daha önce büyük konvoylarla karşılanırken şimdi bir-iki araç dışında şehirde gezemedikleri yönündeki şikayetleri Meclis kulislerinde duyulmuştu.

AKP’lilerin, özel sohbetlerinde, “Bu yasa çıkarsa da artık kendi bölgemize, ilimize gidip çalışma yapmamız neredeyse imkansız hale gelecek” dedikleri belirtildi.

Taraf

Editör: TE Bilisim