Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
30 Mart 2014 yerel seçimlerinde, iktidar partisinden belediye başkanlığına aday olan Ercan Çimen, adaylık sürecinde, toplumda algı oluşturarak, Belediye başkanını iktidar partisinden seçerseniz Gümüşhane’ye daha çok hizmet gelecektir..Gümüşhane’yi “Mega Kent” yapacağını, “Temiz içme suyu bizimde hakkımız” diyerek, halka, temiz su içirme sözü vermişti.

2009 yılında girdiği belediye başkanlığını seçimini aynı vaatlerde bulunmasına rağmen kaybeden başkan, edinilen bilgilere göre, bazı illerden yapılan oy taşıması ile seçimi kazandığı, milletvekili seçiminde bu taşıma yapılmadığından bir milletvekili kaybedildiği tartışmaları basında yer almıştı.

İçme suyu, Harşit Çayı’ndan karşılandığından, “sağlıksız olduğunu ve Gümüşhane’nin öncelikli sorunu olup, iktidar partisinin belediye başkanını seçerseniz, size daha çok hizmet gelecek ve temiz su içireceğim söylemleri ile öyle algılar meydana getirildi ki, sanki Bahçelik Barajı yapılmış, kaynak suyu hazır, algısı ile halk arasında ciddi beklentiler meydana getirilmişti.

Ercan Çimen başkan seçileli, yaklaşık 18 ay olmuştur. Neticede görüldü ki, başkanın içme suyu dahil, hiçbir projesi ile ilgili bir hazırlığı yokmuş. Söylemlerinin altı boştur. Bilbotlarda reklam yaparak, binalara posterler asılarak, kurumda 12 olan birim sayısını 18’e çıkarmanın hizmet olduğu zannedilmektedir.

Kendinden önceki, belediye başkanının denediği ve köylülerin vermediği Artabel suyuna, daha sonra, kar suyu olduğu söylenen, Deveboynu’nda göstermelik incelemeler yapıldı. Gazeteler de boy boy reklamlar yapıldı. Basına yapılan açıklamalarda, “Bahçecik Barajı’ndan ilimize kazandıracağımız cazibeli içme suyuna, ilave olarak, Artabel ve Deveboynu’ndan da, kaynak su getireceğiz.” Denildi.

Yanlış duymadınız, henüz yapımına başlanmamış, Bahçecik Barajı yapılacak, bu barajdan temiz su getirilecek, bunun yanında, Artabel ve Deveboynu’ndan da su getirilecekmiş. Cak- cak- cak.. Peki ne zaman gelecek dersiniz?. Girmez ayının başı mı, çıkmaz ayın sonu mu? İşte o belli değil. “ Temiz içme suyu, bizimde hakkımız” diye halka söz vermiştiniz. Aradan 18 ay geçti, Harşit Çayı’nın kirli dediğiniz suyunu, halen halka içirmeye devam mı edeceksiniz? Sayın Çimen, sizde Harşit Çayı’nın kirli suyundan mı içiyorsunuz? Halkımız merak ediyor.

Yine, genel seçim arifesinde, ihalesi ve yüklenici firması belli olmayan, “Salı pazarının” alıl acele Temelini attınız.. Seçimden sonra hiçbir çalışma yapılmamıştır. Yapılacak bir erken genel seçimde, yeniden temel atma töreni yapmayı düşünüyor musunuz?

12.07.2015
Editör: TE Bilisim