Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
UĞUR ÇİLENK'İN O YAZISI

''Bu sabah ailecek kahvaltı yapalım dedik. Karadeniz yöresine ait bir yerel kanalı açıp biraz istanbul'un sıkıntılarından uzaklaşmayıda ihmal etmeyelim arzusundaydık.Malum sofra Gümüşhane sofrası,ekrandada olsa mekan kavramımıza etki etsin diyede televizyondan medet umduk.Birde ne görelim! Algıda seçicilikya kişilerin yüzüne bakmadan altyazıda Gümüşhane ismini görünce hemen kilitlendik ekrana.Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen Belediye binasında konuk ettiği bir yerel tv programına AK(!)belediyecilik projelerini anlatıyor.Daha doğrusu anlatmaya çalışıyor.

Siyasi görüşü farketmez,söz konusu memleket ya neler yapmış veya yapacakmış diye merakla dinliyoruz. Sayın başkan konuştukça bende içimden soruyorum ama her defasında Sayın başkanı iteleyerek götüren moderatör gibi değil. Tam bağımsız bir Gümüşhaneli olarak. Şimdi ben sorayım o açıklasın, sizd e okuyun. Sayın Çimen geçmiş dönemden dem vurarak diyorki; Onlar hep öz kaynakları kullandılar, kullanacak kaynak sıkıntısı yaşayacağız ileride. Biz kendi kaynaklarımızı kullanmayacağız. -Ne yapacaksınız sayın Çimen? Biz dış kaynakları kullanacağız.Yani iktidarda bizim partimiz var,e malum bakanlıklarda bizde.Onlardan yardım alacağız.Mesela su sorunu var. Sayın Veysel eroğlu bunu halledecek,benim köyüme baraj yapacak. -Yani iktidar partisi kendisinden olmayan belediyelere yardım yapmıyormu?Bu sorun daha öncede vardı ozaman neden yardım etmedi? Mesela İstanbul'da bir belediyenin borcu varsa satıyor bir camii ödüyor borcunu.Sizden önceki Belediye başkanı neyi kimi satsaydı?

Biz 30 mart'tan itibaren bir çivi bile çakmadık çünkü seçimleri bekliyoruz.Herşeyimiz hazır,projelerimiz falan.Ama ben söz verdim burdaki akp oy oranını yüzde 75'e çıkartacağım.Seçim çalışmaları için belediye olarak hazırız.Şimdi Mart'ta seçim stardı verilince başlayacağız temel atmaya. Oy isteyeceğiz.Biz herkesin belediyesi değilizki canım.Bir sene boyunca bunu bekledik,e okadar siyasi tecrübemiz var. -Yani siz siyasetin politika yönünü iyi öğrenmişsiniz.Politikanın batı dilinde anlamını dil ile ikrar edip kalbende tasdik etmişsiniz. Evet,dedimya sayın cumhurbaşakanı tebrik etti.Hatta bakın (o sıra cumhurbaşkanının tebrik mesajını gururla gösterip okuyor)Cumhurbaşkanı tebrik msjı bile gönderdi. -İnanamıyorum sayın çimen,ismini söylerken nefesiniz tutuluyor.Acaba karşısındayken nasıl bir haldesiniz.Şöyle bir gözümde canlandırıyorumda Allah'ın huzurunda bu eziklikle dursanız kalp gözünüz on kere açılırdı. Herneyse dedimya biz iç kaynakları kullanacağız.İçmiydi dışmıydı? Az önce ne demiştim?Neyse!Mesela İstanbul Büyükşehir belediye başkanından,Kocaeli Belediye başkanından-ki benim akrabamdır kendisi Erzurum,Trabzon vs yardım isteyeceğim.

Zaten bakanlarımızda yardım edecek nolacak herşeyi beleşe getireceğim yani. Burdan elde kalan kar altıyüz milyon lira. -Altıyüz milyon liramı? Bu nasıl bir rakam? Yok yani eski parayla altıyüz bin tl.Şimdiki parayla milyarmı oluyordu? -Neyse sayın çimen,iyice tarhana çorbasına çevirdiniz tl'yi.  

Hah! çorba dedinde birde ne yapacağız biliyormusun, çorba çeşmesi. Hergün vatandaşlar ordan belli saatlerde çorba içecek. Peki ya açlıktan birbirini yiyen barınaktaki hayvanlar ne olacak?

Onlarada çok güzel bir barınak yapıyoruz. Yanınada park yapıyoruz ki gezmeye gelen kişiler artıklarını onlara atsın ve birdaha böyle şeyler yaşanmasın. İstikrar sağlayacağım. Mali denge kuracağım.İstaç'tan çöp konteynırı,birinden otobüs vs alacağız.Bunun adı dış kaynak,sizde öğrenmiş olun. -Yahu sayın çimen bu belediyecilik değil resmen dilencilik hemde çingene usulü. Yahu sen öyle diyorsunda bizden önceki napmış biliyormusun? Biyer yapmış,satmış diğer yeri almış,enson şuan içinde bulunduğumuz yer var elimizde.Biz ne yapacağız,mekan değil toprak satacağız bunu yapmamız lazım.Hatta benim çok param var.Kentsel dönüşüm adına alırım fena sürkülasyon sağlarım,seçim zamanı harcadığım trilyonları kurtarmam lazım.Hem herkes kazanır kötümü. -sayın çimen artık tahammül edemiyorum kapatacağım televizyonu.Ama şunu anladımki usta(!)larından çok şey öğrenmişsin. Ee Gümüşhane'lisin ya bilirsin, tavuk kakar böcügü, öğretür cücügü...''

Uğur ÇİLENK

Editör: TE Bilisim