Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
 AKP Sakarya eski Milletvekili Ali İnci’nin kardeşi Yusuf İnci'nin 14 yaşında bir çocuğa cinsel istismardan arandığı davanın Savcısı Hasibe Coşkun'un da görevden alındığı ortaya çıktı.

Dava sırasında "soruşturmayı kapat" baskısına uğrayan Coşkun'un "güvenilir kaynakların ifadesi" gerekçe gösterilerek ihraç edildiği öğrenildi.
AKP'nin gelen büyük tepkiler sonrasında geri çekmek zorunda kaldığı cinsel istismar düzenlemesi tartışılmaya devam ediyor.
 
Düzenleme sonrası gündeme gelen bilgiler tepkilerin artmasına neden olurken, AKP'li eski vekil Ali İnci’nin kardeşi Yusuf İnci'nin 14 yaşında bir çocuğa cinsel istismardan arandığı ortaya çıkmıştı.
 
Ali İnci'nin cinsel istismar düzenlemesini hazırlayan AKP'li vekillerden İlyas Şeker'le yakın ilişkisi olması, "düzenleme kimleri kurtarmayı planlıyor" sorusunun da gündeme gelmesine neden olmuştu.
                                                                 
SAVCI ÖNCE BASKI GÖRMÜŞ, SONRA GÖREVDEN ALINMIŞ
 
Bu bilgilerin ardından AKP'li eski vekil Ali İnci’nin kardeşi Yusuf İnci hakkındaki soruşturmayı yürüten savcının da görevden alındığı ortaya çıktı.
 
Pamukova Cumhuriyet Savcısı Hasibe Coşkun, HSYK'nın 1 Eylül'de aldığı kararla ihraç edilirken, ihracın gerekçesi ise  "güvenilir kaynakların ifadesi" olarak gösterildi.
 
soL'un edindiği bilgilere göre, Savcı Coşkun, soruşturmanın devam ettiği sırada da "soruşturmayı kapatması" yönünde baskı gördü.
 
Tüm bu gelişmelerin ardından Coşkun'un bir "güvenilir kaynak" suçlamasıyla "Cemaat ablası" ilan edilerek görevden alınması kafaları karıştırdı.
 
Hatırlanacağı üzere Yusuf İnci, hakkında dava açılmasının hemen öncesinde yurt dışına kaçmış, bu gelişmenin ardından hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

(Kaynak: Haber 3 Hilal)


Editör: TE Bilisim