Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
 Yeniçağ Yazarı Takan'ın, AKP’nin “Sağlam” sandık planları' başlıklı yazısı şöyle:
7 Haziran, otobana giriş öncesi son uyarı levhası... Bu hayati seçimin en önemli gündem maddesi bence “sandık güvenliği”... Bu hususa daha önceki yazılarımızda da değinmiştik. Muhalefet partileri, 7 Haziran akşamı sandıklara tam sahip çıkamazsa seçim meydanlarında sıraladıkları ve halkta büyük beklenti ve umut ışığı yarattığına şahit olduğum ekonomik vaatler ve seçim beyannamelerinin hepsi çöpe gider.

Beştepe’de, 60 ilin Jandarma alay komutanının değiştirilmesi hazırlıkları ile ilgili haberi daha önceki yazımızda sizlere aktarmıştık. Sıcak haberi yeni ulaştığımız bilgilerle sürdürelim. Öncelikle Kaçaksaray’da 7 Haziran ile ilgili alternatif kaos planları üzerinde hummalı toplantılar yapıldığını bildirelim.

7 Haziran’da sandıktan çıkamayacağını gören saray ve AKP’si, belirlenen 60 kritik ilde Jandarma alay komutanlarını neden değiştirmek istiyor?.. Hedef belli; şehir merkezlerinde gerekli dönüşümü yaptığı Emniyet eliyle sandıkları ablukaya alacak olan zihniyet, kırsalda da işi şansa bırakmamaya odaklandı. Biliyorsunuz, kırsal bölgelerde sandığın güvenliğinden Jandarma sorumlu. Bu güvenlik AKP-Saray lehine sağlanmalı ki, milliyetçi oylar MHP’ye fazla aktığında devreye girilsin bir de gergin ortam oluşturup HDP barajı geçemesin, CHP oylarını artıramasın. Doğu-Güneydoğu oyları da geçmişte PKK’nın yaptığı gibi bu sefer Jandarma eliyle AKP’ye aksın... Ne de güzel değil mi?..

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Şubat, Mart ve Nisan aylarında Jandarma yetkililerini de yanına alarak sayısız “Seçim Güvenliği” toplantısı gerçekleştirdi. Nedense, PKK yol keserken, baraj inşaatını yıkarken, iş makinelerini ateşe verirken, haraç toplarken, esnafın kepengini indirip, dağa adam kaldırırken, hendekler kazarken, PKK polisi mezun edip Kandil’e askere adam alırken, özerklik ilan ederken bu toplantılar yapılmadı. Söz konusu seçim olunca birden akıllarına “güvenlik toplantısı” geldi. Sebahattin Öztürk, 3 aydır Efkan Ala’nın talimatıyla kritik bölgeleri dolaşıyor. Seçim güvenliği adı verilen toplantılarda Valilere, sandıklarda oylara müdahale etme yöntemleri anlatılıyor. Kırsalda Jandarmanın sandık güvenliğini sağlayacak olması saray ve AKP tarafından ayrı bir önem taşıyor. Bu kapsamda bölge illerine ve başta Mersin, Adana, Antalya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kastamonu, Bolu, Ankara, Erzurum, Erzincan, Van, Edirne, İzmir, Trabzon, Muş, Bingöl, Ağrı, Batman, Sivas, Malatya, Elazığ, Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Gaziantep olmak üzere; AK Jandarmaların devreye girmesi istenecek. Güneydoğu’da özellikle Jandarmanın, korucular ve aşiretler üzerindeki etkisinden yararlanılacak. AKP oylarının fazla olmadığı yerlerde seçmenin sandığa gitmesi kırsaldaki Jandarma üzerinden engellenecek. Söz konusu AK Jandarmaların göreve başlamasıyla fazla basılan AKP mühürlü oylar buralara gönderilecek. Seçimler öncesine yetiştirilmesi planlanan tayinler ile AK Jandarmaların bölgede ve bazı Batı’daki kritik illerde görevlendirilmesiyle CHP’nin yüzde 30, MHP’nin yüzde 20, HDP’nin ise yüzde 10 barajını geçmesinin önüne geçilmeye çalışılacak. Bu şekilde kaçan oylar hileyle geri getirilecek.

“Bu kadar açık ve net nasıl yazıyorsun” diye sorarsanız; yazının da başında belirttiğim gibi Kaçaksaray’daki hummalı toplantılardan sağlam bilgilere ulaşıyorum.

AKP sandıklar için başka neler yapıyor bir bakalım...

1- Doğu-Güneydoğu başta olmak üzere bazı illerin il ve ilçe seçim kurullarının HSYK devreye sokularak değiştirilmesi için düğmeye basıldı.

2- Seçim hilelerinin ortaya çıkmasını engellemek için yerel basın susturulacak. Şimdiden maalesef yerel basınımız da tabir caizse yemlenmeye başlandı. Yerel basın muhaliflik yapamasın diye bir bir satın alınıyor. Muhalefetin vekilleri gittikleri illerde TV’lere çıkamıyor. Kesenin ağzı tam manasıyla açıldı

3- AKP seçim sonuçlarını “Sağlam” a aldı... AKP genel merkezinin 4’üncü ve 5’inci katını daha önce de yazmıştık. Seçim koordinasyon merkezi. Buraya “Sağlam” bir isim transfer edildi. YSK’da seçim sistemi (SEÇ-SİS)’i kuran “Sağlam” bir eski Daire Başkanı görevli olduğu İçişleri Bakanlığı’ndan Efkan Ala’nın onayı ile AKP genel merkezine transfer edildi. Mustafa Şentop ve bu kişi, AKP’de seçim merkezini kurdu. Ne hikmetse bu kişi daha önce YSK’nın seçim sonuçlarını AKP’nin hemen yanındaki önemli bir binadan girilmesini sağlayan kişiydi aynı zamanda...

Bu vatanı sattırmayız, böldürmeyiz diyorsanız sandıkların başında nöbetçi nefer olmaya hazırlık yapın. Kesin sonuçlar ilan edilene kadar eve barka gitmeme, uyku uyumama pahasına!

Editör: TE Bilisim