MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli seçim barajının düşürülmesini istedi. AK Parti'nin uyum yasaları kapsamında Siyasi Partiler ve Seçim Yasası üzerindeki çalışmalarını tamamladı. Ancak o taslakta Bahçeli'ye sürpriz var.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti 
milletvekilleriyle yaptığı görüşme ve tamamlanan uyum yasaları kapsamında Siyasi Partiler ve Seçim Yasası üzerindeki çalışmalardan MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi üzecek haberler geldi. Seçim barajı görüşmede gündeme gelmedi, taslakta yüzde 10 olarak korunuyor.

Devlet Bahçeli seçim barajının yüzde 5 ya da 7'ye düşürülmesini istemişti. Ancak AK Parti kulislerinden en iyi haber alan isimlerin bayında gelen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'ye göre Erdoğan'ın milletvekilleriyle yaptığı görüşmede seçim barajı hiç gündeme gelmedi. AK Parti tamamlanan ve Erdoğan'a sunulacak olan Siyasi Partiler ve Seçim Yasası üzerindeki çalışmasında da seçim barajı "yüzde 10" olarak korundu.

MHP 37 YIL SONRA AKŞENER KORKUSUYLA % 10'NU FARKETTİ

"Seçim barajını milletvekilleri de gündeme getirmiyor, Erdoğan da o konuya değinmiyor" diyen Abdülkadir Selvi, "12 Eylül yönetimi tarafından İslamcı ve Kürtçü partilerin önünü kesmesi için konulan yüzde 10 barajının bir anlamı kalmadı. MHP sözcüleri baraj korkularının olmadığını ifade etseler de MHP’nin 37 yıl sonra yüzde 10 barajını fark etmesi, Meral Akşener’in çıkışıyla irtibatlandırılıyor" ifadelerini kullandı.

BARAJ YÜZDE 10, DAR BÖLGE VE SEÇİM ÖNCESİ İTTİFAK...

TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK… TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK…

"AK Parti Siyasi Partiler ve Seçim Yasası üzerindeki çalışmalarını tamamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak, oradan çıkan irade doğrultusunda üzerinde yeniden çalışılıp aralık ayında Meclis‘e sunulacak" diyen Selvi paketin içeriğiyle ilgili üç önemli başlığa dikkati çekti: 
1- Yüzde 10 barajı korunuyor.
2- Daraltılmış bölge seçim sistemi öneriliyor.
3- Seçimlerden önce ittifak yapılmasının önü açılıyor.

ERDOĞAN, BAHÇELİ'NİN TERCİHLERİNİ ÖNEMSİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yönetimde istikrar açısından yüzde 10’un devamını savunduğunu belirten Hürriyet yazarı Selvi, "Ancak Bahçeli’nin tercihleri Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önemseniyor. Çünkü Erdoğan, MHP ile yakınlaşmanın 2019 Cumhurbaşkanlığı seçiminde de sürmesini istiyor. O nedenle baraj konusunda ne yapacağı merak ediliyor." ifadelerini kullandı.


Editör: TE Bilisim