YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı'na sayılı günler kala 'Taksim' tartışmaları, başladı. Bayramı Taksim'de kutlamak isteyenlere karşı çıkan iktidar partisi, kutlamalar için farklı adresleri işaret etti. 
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da "Taksim’den ümidinizi kesin." açıklamasının ardından, 2010 yılında İstanbul'da çekilen bir fotoğraf sosyal medyada paylaşılmaya başlandı. İlgili fotoğrafta AKP İl Başkanlığı 1 Mayıs’ı “Artık 1 Mayıs Hem Bayram hem Taksim’de kutlu olsun” diyerek kutluyordu.

Erdoğan'ın bugünkü açıklamasının aksine, 2010'da ''Taksim meydanı ile ilgili verilen karar, AK Parti iktidarına nasip olmuştur'' ifadelerini kullanarak, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasını siyasi propaganda malzemesi yaptığı gözler önüne serildi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısında "Taksim’den ümidinizi kesin." dedi. Erdoğan, "Taksim’den ümidinizi kesin. Buyrun Yenikapı, Maltepe buyrun. Devletle bir gerilime lütfen girmeyin." şeklinde konuştu. "Sendika başkanı burası bizim kutsalımızdır diyor. Lafa bak ya. Nasıl kutsalsa." diyen Erdoğan konuşmasını, "Bak sizin için metro da yaptık oradan Yenikapı’ya geçebilirsin. O gün resmi araçları ücretsiz de yaparız. Daha ne yapacağız ya." ifadeleriyle sürdürdü.

İşte, AKP'yi Zora Sokacak '1 Mayıs' Afişi:


Editör: TE Bilisim