Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 Kızılcahamam'da yapılan MHP MYK toplantısı sonrası Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin yaptığı açıklamanın yankıları sürüyor. 
Partisinin Kızılcahamam kampında MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin yaptığı basın açıklaması sonrası Genel Başkan adayları Sinan Oğan ve Koray Aydın'ın ardından, Meral Akşener'den de ilk değerlendirme geldi. Bahçeli'nin olağanüstü kongre talep eden partililere Mahkeme yolunu işaret etmesinin ardından, Meral Akşener ilk açıklamayı resmi twitter hesabından yaptı. Akşener, Bahçeli'nin tavrını ve bundan sonra izlenecek yolu "Ülkücüler, hukuk ve demokrasinin keyfilikten, sevginin benlikten güçlü olduğunu, önce kendi evlerinde sonrada tüm Türkiye’de ispatlayacaklar" cümlesiyle özetledi.

Koray Aydın ise ;

MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, olağanüstü kurultay talebinin yasaya ve tüzüğe dayanan, haklı, meşru ve yerinde bir demokratik olduğunu belirterek, "Ülkücü iradenin gereğini yerine getirmek üzere büyük kurultay delegesi arkadaşlarımızdan aldığımız imzaları belirlediğimiz takvime göre önümüzdeki hafta sonunda tek klasörde birleştirip, usulüne uygun olarak Genel Merkeze sunacağız" dedi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kızılcahamam kampı sonrası konuşmasında, muhaliflere kapıyı kapatması ve haklarını mahkemede aramalarına yönelik sözlerine ilişkin, "Genel Başkanımız olağanüstü kurultay konusunda bilinen görüşlerini tekrar etmiştir" ifadelerini kullandı.

Geri adım atmayacaklarını vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Ülkücü iradenin gereğini yerine getirmek üzere büyük kurultay delegesi arkadaşlarımızdan aldığımız imzaları belirlediğimiz takvime göre önümüzdeki hafta sonunda tek klasörde birleştirip, usulüne uygun olarak Genel Merkeze sunacağız.

Olağanüstü Kurultay talebi yasaya ve tüzüğe dayanan, haklı, meşru ve yerinde bir demokratik taleptir. Bu talep, MHP'ye oy veren milyonların sesidir. Bu talep Ülkücü iradenin bir gereğidir. Genel Başkanımızın da sık sık vurgu yaptığı Ülkücü irade, tüzükteki yeter sayının çok üzerinde bir sayıyla bir talepte bulunuyorsa bunun gereği hukuk ve demokrasi çerçevesinde mutlaka yerine getirilmelidir. Bizler kutsal birer emanet olarak aldığımız olağanüstü kurultay talep eden imzaları, gereğini yapmak üzere ilgili ve yetkili makamlara sunacağız ve bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız."

Koray Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu süreçte kırmadan, dökmeden ve partimize zarar vermeden gerekli dikkat ve hassasiyeti göstermek, ülkücü iradeye saygının ve ülküdaşlık hukukunun bir gereğidir. Gayretimiz, mücadelemiz ve çabamız MHP ve Ülkücü Hareket'in birliği, bütünlüğü ve başarısı adınadır."
Editör: TE Bilisim