Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
 Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde açıklamalarda bulundu. Babacan dolar kurunun yükselmesiyle ilgili olarak, “Dolar-toto oynanıyor bugünlerde. Kendi içimizdeki tartışmalar da kurun yükselmesinde etkili oldu. Ama bu durum bize özel değil” diye konuştu.
Babacan aynı zamanda, "Birinci sınıf demokrasi olmamız için hukuk devleti olmamız şart" değerlendirmesinde de bulundu.

"SADECE MB'NİN SÖYLEDİKLERİNE BAKIN"

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Cnbc-e yayınında para politikalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Babacan, "Sadece ve sadece MB'nin kur ile söylediklerine bakın, başka bir kurumun böyle bir kabiliyeti yok. Başka kurumlarımızda para politikasını analiz edebilecek adam yok ki…" dedi.

İşte Ali Babacan'ın değerlendirmesi;

Kur konusu olsun, MB'nin alacağı tedbirler bu konuda iletişimin MB'dan yapılması gerekiyor. Kur öyledir, böyledir bunların hiçbirisinin dikkate alınmaması gerekiyor.

BÖYLE BİR KABİLİYETİ YOK

Sadece ve sadece MB'nin kur ile söylediklerine bakın, başka bir kurumun böyle bir kabiliyeti yok. Diğer tahminler insanlar gönlünden, kafasından geçenlerdir. Kur konusunda hiç kimseyi dikkat almamak gerekir. Konuşulanların hepsi yanlış çıktı

Kim ne dediyse kuru konusunda yanıldı. MB her şeyi biliyor mu bilmiyor

Desen ki 1 ay sonra dolar ne olacak bir şey diyemez. 12 yıldır kurumlarımızı iyi tanımış durumdayım. Kim neyi ne kadar yapar, neyi ne kadar becerir bilirim. MB kadar kabiliyet yeteneği yüksek kurum yoktur. Başka kurumlarımızda para politikasını analiz edebilecek adam yok ki… Kur şöyle oldu, böyle oldu, şahsi görüşlerdir bunlar, etkilemez

Editör: TE Bilisim