Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Televizyonu Grup Başkanı Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 12 kişinin hukuksuz bir şekilde mahkemeye sevk edilmesine tepki gösterdi. Demokratik hukuk devleti ilkesinin alenen çiğnendiğini söyleyen Işık, 80 saat ifadesi alınmadan gözaltında bekletilmelerinin içinde kasıt olduğunu gösterdiğini ifade etti.
Işık açıklamasında şunları dile getirdi;

"Yaşanan bu olaylar maalesef Türkiye'de demokratik hukuk devleti ilkesinin alenen çiğnendiğini hukukun ayaklar altına alındığını ve kinle ülkeyi yönetenlerin bataklıkta battığını gösteriyor. 17-25 Aralık’ın üzerine örtmek yaşanan rüşvet iddialarını kamuoyunun gündeminden kaçırmak için siyasilerin içinde olduğu intikam duygusuyla bu zulmü yapıyorsa Cenab-ı Allah er ya da geç uzatmadan bu zulümlerin daha fazlasını kendilerine yaşatacaktır. Dünyada yapılan öbür dünyaya kalmıyor. Bu dünyada ve ahirette karşılığını iyi ya da kötü yönde karşılığını alacaklardır. Gönüller ve aziz millet bunların bu dünyada karşılığını bulmasını istiyor. 80 saat bir insanın bekletildikten sonra mahkemeye sevk edilmesi, bu işin içinde kasıt olduğunu, intikam için yapıldığını ve kamu vicdanını yaraladığını gösteriyor.

Birçok ilde emniyet mensuplarına algı operasyonları yaptılar. Zayıf da olsa herhangi bir suç olmadığı için bırakıldı. Bunlar da bırakılacak. Önemli olan 17-25 Aralık haftasında asrın yolsuzluğu olan dünyada benzeri yaşanmamış olan yolsuzluğun rüşvetin üstünün kapatılması bunlar üzerinde konuşmanın engellenmesi olacaktır. Millet hep bunları konuşacak tutuklamaları gözaltıları ve medya mensuplarına darbeyi konuşacak. Bu gerçekten bir darbedir. Kendileri hep bize darbe yapıldı gibi kamuoyunun yanıltıcı doğruluk payı olmayan bir olay olsa da kendilerinin yaptıkları bir sivil darbedir. Bu usulsüzlüklere ve yolsuzluklara karşı vatandaşlık görevini yerine getiren vatandaşları tebrik ediyorum. Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'ya da mücadelelerinde başarılar diliyorum.

Birileri sadece bu ülkenin temel kaynaklarını yandaşlarına peşkeş çekme sevdasında olabilir. İnanan insanlar bu dünya malının bu dünyada kalacağını bilir o şekilde çalışır. İnanıyorum ki bu inançlı insanlar sonuna kadar dik duracak ve sonunda onlar haklı çıkacaktır. Yapılanlar doğru değil. Bunu yapanlar er ya da geç yaptıklarının fazlasıyla muhatap olacaktır.

Bundan sonra görülmemiş birçok olayla karşılaşabiliriz. İnsanların ailesiyle ve sosyal doku içindeki yakınlarıyla böyle bir konudan dolayı mahkemeye çıkması ayıptır. İntikam hırsıyla ülkeyi yönetmekten vazgeçmeliler. Bu hır çok kötü. Bu hırs bunları mahvedecek. İnsanların hayatlarını karartmaya çalışanlar kendi hayatlarını karartacaklar. Geçmişte olan bir senaryo için bugün yargı karşısına çıkarma çabası ne kadar büyük bir yanlış içinde olduklarının göstergesidir.

Bugün susan medya mensuplarının yarın kendi başlarına gelince biz nerede yanlış yaptık diye yalvaracaklarını düşünüyorum."

Editör: TE Bilisim