BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
Bir mücadele adamı, halk adamı, hakikat adamı, ehliyet, liyakat ve sadakat adamı; dahası ulvi bir dava adamı, ilke ve ülkü adamı olmak, dünyevi tüm sıfatlardan daha onurlu ve hayırlıdır.

Atmadık güvercin taklası bırakmayan; takla atarak sayısız  iksirlere iksir katan; servete, nama, şöhrete şöhret katan; siyaseti STK' ları atlama taşı belleyip, denge siyaseti yapan; siyasi liderine,  tarikat ya da cemaat liderine, şeyhine, şıhına duyacağı ses tonu ve avazında "Allah seni başımızdan eksik etmesin" diye bağıran; her türlü şarlatanlığı geçim, statü, meslek kapısı haline getirenlerin şerrinden Allah korusun.

Şimdi sahnede bunlar var. Bunların borusu tarikatta, cemaatte, siyasette, ticarette, ziraatte velhasıl her haltta ötüyor.
Bu düdük iyi düdük de... öterse(!)

Muhataplarının hoşuna giden; nefsini okuyan; taltif, takdir ve rütbe İle ödüllendirilen karakter iklimi, ülkenin önünü tıkamış. Artık tehlike alarm zilleri çalıyor.

Doğrular elbet alkışlanır... aslında doğrunun alkışa ihtiyacı yoktur; sadece güneş gibi doğma mecburiyeti vardır!

Evet, doğru ve haklı olan; adalet ve hak üzerine kalan; kıyıda köşede olan; ehliyet, liyakat, ahlak, edep ve adap abideleri az da olsa var ki, çoraklaşan iklimde maalesef yitip gidiyorlar. Fakat bu artık kader olmaktan çıkmalıdır.

Bu satırların yazarı çok yazar... bu zeminde yazdığımız; siyasette ifade ettiğimiz her uyarı haklı çıkmıştır.

Yüzlerine tükürsen, "yarabbi şükür" diyecek kadar sürüngen mideye sahip olanlar için, bu bir mana ifade etmese de ve tribünlerden layıkı İle alkış almasa da; güvencemiz bu bakış, bu idrak, feraset, basiret ve bu öngörü ehli ve iklimidir.

Bu iklimin isimsiz rütbesiz neferleri, bilinmeyen kahramanlarından Allah razı olsun. İyi ki analar onları doğurdu. Onlar bazen şehit, bazen gazi, bazen ilke ve ülkü eri; kaide kural hatırlatan; şeriat nöbeti tutanlar... hak ve adalet sahibi, demokrat davranış ehline selam olsun.

Karanlık günde alaca koyun-kara koyun hesabının adaletlice görüleceği büyük günde hesap verenlerden eyle yarabbi... dünya kimseye kalmaz; kimler geldi, kimler geçti!

Sabri ŞENEL


Editör: TE Bilisim