Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
 Güney Kore polisi, Seul'deki Sejon Kültür Merkezi'nde bir programa katılan Mark Lippert'a 55 yaşındaki Kim Ki-jong adlı şahsın 25 santimetrelik bıçakla saldırdığını, "Kuzey ve Güney Kore tekrar birleşmeli!" diye bağırarak eylemini gerçekleştirdiğini belirtti.



Kim Ki-jong'un, büyükelçiye arkadan yaklaşarak masanın üzerine ittiği ve daha sonra bıçakla vurduğu belirtildi. Kısa sürede etkisiz hale getirilen Kim Ki-jong gözaltına alındı. Kanlar içerisinde kalan Mark Lippert'ın bir hastanede tedavi altına alındığı, sağlık durumunun ciddi olmadığı belirtildi. 




ABD Büyükelçisi'ne saldırıda bulunan Kim Ki-jong'un, Japonya'nın Güney Kore'ye ait olan Dokdo (Takeshima) Adası'ndaki iddialarını protesto eden liberal bir örgütün lideri olduğu, 2010 yılında Japonya'nın Güney Kore'deki büyükelçisi Toshinori Shigeie'ye taş parçaları atarak saldırdığı, bu sebeple 2 sene hapiste kaldığı öğrenildi. 



Güney Kore polis yetkilisi, benzer saldırıları önlemek amacıyla ABD'ye ait tüm kurum ve personelin güvenliğini bugünden itibaren artıracağını açıkladı. Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "ABD Büyükelçisine yapılan saldırının, Güney Kore ve ABD birliğine yapılan bir saldırı" olduğunu söyledi.




Editör: TE Bilisim