Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
 2016 yılında GOP başkanlığ için aday olması beklenen Amerikalı milletvekili Rand Paul, kürtlere ISİD karşısında savaş için Amerika ile birlik karşılığında ''Kürdistan'' sözü verdi.


   Paul, yapılan röportajda  Kürtlerin Amerika Birleşik Devletleri ve dostlarından varolan destek ve tanımlanmadan çok daha fazlasını hakketiğini dile getirdi.


   ‘’Bence onlara bir ülke sözü versek çılgıncasına savaşırlar.Hatta ben bunun üstüne bir adım daha bile atar ileriye götürürüm.Kürdistan için yeni sinir çizgileri çizer, onlara bir ülke sözü veririm’'Tabiki bunları söylemek yapmaktan biraz daha kolay.Çünkü yeni bir ülke  için sınır çizgilerini çizerken Türkiye ve belkide İrak ile karışıklar meydana gelir.


Paulün söylediğine göre, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupadan Kürtler için  gelen silahlar, Bagdad'a ulaştığında ortadan kayboluyor.Konuyla alakalı ise hiçbir kanıt bulunmuyor.
   Paul son olarak; ‘’Bu problemin bir bölümü Kürtlerin yeterince silah ve mühimmat almamasıdır.Bence  bizden veya Avrupadan gelen mühimmatın doğruca Kürtlere gitmesi gerekir.Çünkü onlar en etkili ve kararlı savaşçılardır.’’ dedi.

Amerikalılar bununla birlikte Kürdistanın kurulmasındaki önemli rollerinin bulunduğunu açıkça itiraf etmişlerdir.Bu ülke toprakları laf ile değil, şehitlerimizin kanı ile kazanılmıştır.Haddi olmayan işlere karışan Amerikalı milletvekilleri, her Türk vatandaşından tepki bulmalıdır.

Haber Ceviri : Salih Senel
Editör: TE Bilisim