TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK… TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK…
 Halka anayasa değişikliği konusunda değiştirilecek maddeleri anlatamayan ve dahili ve harici bedhahlarla sürekli milli duygulara oynayarak oy devşirenler,gün 16 Nisandan 17 Nisana döndüğünde böyle manüplasyon ve spekülasyonlarla belki milletin kaderini değiştirecek oyu almış olacaklar.Sonra ne olacak;

1)Hollanda,Fransa ve Almanyada da seçimlerde bu popilist söylemden yararlanmış politikacılar kendi rantlarını toplamış olacak.

2)Avrupa birliği ile ilişkiler koparsa üçüncü dünya ülkesi olarak dış siyasetteki yalnızlığımız daha da artmış olacak.

3)Avrupa birliği üyesi ülkelerin peşinden koşup yanlışlık yaptık diye ara bulucular bulmaya çalışacağız.

4)Şu an bilboardların bir kısmı RTE posterleriyle kaplıyken, sanki Suriyedeki Esad gibi, Iraktaki Saddam gibi, Mısırdaki Mübarek gibi,Libyadaki Kaddafi gibi veya orta asyadaki herhangi bir ülkenin devlet başkanının büyük fotoğrafları gibi tek adamın posterleri her yeri kaplayacak.

5)Ülkedeki tüm yalaka bürokrat, siyasi ve rant sevdalıları liyakat ve hakkın olmadığı yerleden kendilerine yer kapmak için sıraya girip el etek öpme yarışına girecekler.

6)Meclis artık her hangi bir anlam taşımayacağı için CB yardımcısı kontenjanına girme mücadelesine başlayacaklar.(Nasılsa sayı sınırlaması yok.)

7)Hakim ve savcılar aidiyet hırsıyla biat ettiklerini bildirecekler.Bildirmeyenler görevden uzaklaştırılacaklar.

8)Anayasa mahkemesinin bağımsız üyeleri ya bağlılıklarını sergilemeye çalışacaklar veya artık işlevsiz hale gelecekleri için emeklillik hak edebilmek için suya sabuna dokunmadan sessizce görev sürelerinin dolmasını bekleyecekler.

9)657 sayılı devlet memurluğu kanununu değiştirip memuriyet müktesep haklarını kaldıracak, memurlara siyasi partilere üye olma serbestisi getirecekler, politbüroya üye olmayan memurlar işten uzaklaştırılacaklar.

10) Referandum öncesi Hayır oyu vereceğini beyan eden önce vakıf ve dernekler teröre destek verdikleri için kapatılacak, sonra kişiler tek tek toplumdan tecrit edilmeye başlanacak.

Daha neler neler sayarız da dilimiz varmıyor. Haklı mağrurluk mu, sahtekar ve planlı mağduriyet mi?

Bu mağdur edebiyatına kapılmadan, sadece önümüze konulan anayasa değişiklik maddelerini okuyup, idrak edip, gören göz, duyan kulaklar, düşünebilen beyni melekelerimiz varsa diyecek daha hiç bir şey kalmıyor.

Hayırlı geceler dilerim.

Fatih OĞUZ


Editör: TE Bilisim