Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
ANTALYA (CİHAN)

Bankacılığın güven üzerine inşa edilen bir sektör olduğuna dikkat çeken Günal, "İnsanlar oradan mevduatlarını çektiği zaman ekonomide döndürecek kaynak bulamazsınız. Finansal kriz ondan sonra da reel krize doğru döner. Bu güvenin sarsılması fark etmiyor, A bankası, B bankası. Bir şekilde bu, sistemin krizine dönüşür." dedi. 
BDDK'nın Bank Asya'nın yönetim kurulunu değiştirmesine ilk olarak sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla tepki gösteren Mehmet Günal, yaptığı değerlendirmede bankacılık ve finans sistemine yapılan müdahalelerin polis operasyonlarına benzemeyeceği uyarısında bulundu. Bankalığın güven üzerine inşa edilen bir sektör olduğuna işaret eden Günal, "İnsanlar falancanın,filancanın bankası diye bakmaz. Orada bir şey oluşturmaya çalışılırsa bir süre sonra burada farklı şeyler de olur. Toptan sektöre güvensizlik artarsa onu durdurmak mümkün olmaz. Dolayısıyla burada yapılan siyasi operasyonlar gibi olmaz." değerlendirmesinde bulundu. 

Günal, şunları söyledi: "Küçük banka, büyük banka fark etmez. Bankacılık sektörü güvenle ilgili. İnsanlar buradan mevduatlarını çekmeye başladığı zaman siz onu durduramazsınız. Ekonomi de zaten kaynak yetersizliğiniz var. Bir taraftan da Merkez Bankası ile saçma sapan bir şeye girip, suçu oraya atıp, ekonomideki başarısızlığınıza günah keçisi bulmaya çalışıyorsunuz. Böyle olduğu zaman güvensizlik oluşur. Hem para politikaları hem sektör anlamında güvenliksiz oluşur. İnsanlar oradan mevduatlarını çektiği zaman ekonomide döndürecek kaynak bulamazsınız. Finansal kriz ondan sonra da reel krize doğru döner. Bu güvenin sarsılması fark etmiyor, A bankası, B bankası. Bir şekilde bu sistemin krizine dönüşür." 

"YABANCI YATIRIMCI GÜVEN, HUKUK VE ÖNGÖRÜLEBİLİRLİK İSTER"

Türkiye ekonomisinin sıcak parayla döndüğüne de dikkat çeken Günal, finans kurumlarına yapılan müdahalenin yabancı yatırımcıyı da korkutacağına işaret ederek, "Ekonomi sıcak parayla döndüğü için elindeki mevduatları da kaybetmesi ülkenin ciddi kaynak sıkıntısı içine girmesi anlamına geleceğini söyledi. Yabancı yatırımcı sade finansal olarak bakmıyor. Güvenilir ortam, hukuki olarak öngörülebilirlik istiyor. Siz her gün kanun değiştirip kafanıza göre bugün buna kızdınız, yarın kime kızacağınız belli olmuyor. Önce ne istediler de vermedik deyip 12 yıl sonra düşman oluyorsanız, yarın kime yapacaksınız bilmiyoruz."

"YAPILAN SUÇTUR"

Kanunlara uygun faaliyet gösteren kimseye bu tür müdahalelerde bulunulamayacağını, aksinin suç oluşturacağını ifade eden Mehmet Günal, Bank Asya'nın yaşadıklarının her bankanın başına geleceğini ifade ederek, "Gerekli şartları yerine getirmeye bilirler ama kalkıp sürekli olarak biri hedef gösteriliyorsa yasal olarak suçtur. Rekabet hukuku açısından suçtur. Bankanın itibarını zedelemek açısından, bankacılık hukuku açısından suçtur." diye konuştu. Bank Asya'ya yönelik 3 Şubat müdahalesinin zamanlamasına da dikkat çeken Günal, İç Güvenlik Paketi'nin Meclis'te görüşüleceği bir döneme denk gelmesini manidar bulduğunu söyledi. 

"BAŞSAVCI BAŞ EKONOMİST OLDU"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 17-25 Aralık'ı kapatmak için intikam hissiyle hareket ettiğini değerlendiren Mehmet Günal, "Başsavcılıktan vazgeçti baş ekonomist oldu. Şimdi de bankacılık sektörüne el attı. Her şeyi biliyor. Cumhurbaşkanı oldu o da yetmedi. Sultanlık istiyor, o da yetmeyecek her halde."

CİHAN

Editör: TE Bilisim