Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 Çözüm süreci mi; bölünme süreci mi?’ konulu panelde konuşan BBP lideri Mustafa Destici, devletin Güneydoğu’da hakimiyeti kaybettiğini söyledi. Hakkâri eski Emniyet Müdürü Tufan Ergüder ise 2011’de PKK’ya yönelik operasyonların ardından çözüm sürecinin başlatıldığına dikkat çekti. Bağımsız Milletvekili İdris Bal da gerçek paralel devletin bölgede mahkemeler kurduğunu anlattı
 
Büyük Birlik Partisi (BBP) tarafından Türkiye’nin 7 bölgesinde yapılacak olan ‘Çözüm süreci mi; bölünme süreci mi?’ konulu panelin ilki Ankara’da gerçekleştirildi. BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan moderatörlüğündeki panele BBP lideri Mustafa Destici, bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Hakkari Emniyet Müdürlüğü görevinden istifa eden Tufan Ergüder, gazeteci avukat İrfan Sönmez ile birlikte çok sayıda davetli katıldı. Panelin açış konuşmasını Destici yaptı. Çözüm süreciyle birlikte devletin bölgedeki gücünü yitirdiğini anlattı. Destici, “Türkiye’nin kararını bile ABD Dışişleri Bakanı açıklıyor. Türkiye’nin IŞİD’e karşı ön cephede bulunacağını söylüyor. Türkiye ne yazık ki kendi kararını kendi veremez hale gelmiştir. Bu, Türkiye’nin bağımsızlığına vurulmuş en büyük darbedir.” dedi.
 
Eski Hakkâri Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, önemli değerlendirmelerde bulundu. 2011’de düzenlenen KCK operasyonlarının Türkiye’nin bölünmesini engellediğini anlattı. Ergüder, “KCK operasyonları olmasaydı Türkiye şimdiye bölünmüştü. KCK operasyonlarının engellenmesiyle daha büyük proje yapmak zorunda kaldılar.” diye konuştu.

Tufan Ergüder, çözüm sürecinin PKK’ya katılımı artırdığına dikkat çekti. Her sene örgüte 2 bin kişinin katıldığını anlattı. 9 yaşında kırsala katılım olduğunu belirtti. Çocukları çeşitli işlerde kullandıklarını söyledi. İktidarın, artık bu süreci nasıl yöneteceği konusunda sıkıntı yaşadığını söyleyen Ergüder, “Tıkanmış durumdalar. IŞİD-PKK dengesi kuran bir iktidar var. Süreci izlemek gerektiğini düşünüyorum. Ne kadar samimi olabileceği konusunda gerçekten sürecin izlenmesi gerekiyor.” dedi.

Askerin 2009-2011 yılları arasında operasyona çıkmadığını hatırlatan Ergüder, ardından şu önemli tespitlerde bulundu: “2011’den sonra örgüte yönelik çok başarılı operasyonlar yapıldı. Ardından bu çözüm süreci başlatıldı. Uludere’de 34 kişinin öldürüldüğü olaya kadar operasyonlar devam etti. O olay büyüteç altına alınmalı. İstihbaratı kimin verdiği açıklanmalı. PKK taşerondur. Şu an Türkiye’nin bölünme sürecinin taşeronudur. Çok şiddetli örgüttür. IŞİD için ‘çok vahşi’ diyoruz, aslında PKK da aynıdır. Çok vahşi bir örgüttür. Çocuklar öldürmüştür. Bunu hangi dine koysanız yerini bulamazsınız, çocuk öldürmeyi, kadın öldürmeyi bulamazsınız. IŞİD de Selam Tevhid de bölünme sürecinin ayaklarıdır. Vatansever devlet görevlilerinin hapse konulduğu bir süreçteyiz.”

DEVLET AKLI NAKAVT OLDU

Bağımsız Milletvekili İdris Bal ise yapılanların algı operasyonu, psikolojik savaş olduğunu dile getirdi. Algı operasyonundan polisin de payını aldığını ifade eden Bal, “Boşluğu örgüt doldurdu. Gerçek paralel yapıyı KCK’yı kurarak değerlendirdi. Dönemin Başbakanı Erdoğan, ‘Tüm atılan adımlara rağmen bunların niyeti üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.’ dedi. Peki ne oldu da aynı süreci yeniden başlattınız? Belli kesimler tarafından desteklenen bir akıl, devlet aklını nakavt etti. PKK’nın altındaki halıyı çeken STK’ların, cemaatlerin üzerine gidiliyor. Artık ordumuzun olduğu yerde bayraklarımız indiriliyor. Gerçek paralel yapı mahkemeler kuruyor, insanları yargılıyor, silahlı gücü var. Önümüzdeki süreçte ise PKK, IŞİD’e karşı çarpışan kahramanlar olarak gösterilecek.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim