İzmir’deki askeri casusluk soruşturmasında flaş gelişme. Çetenin lideri olduğu iddia edilen işadamının bilgisayarındaki ‘Pandora’ isimli gizli klasörden askeri bilgilere ulaşıldı. İşadamının ele geçirdiği askeri belgeleri yurt dışına ve PKK’ya servis etmeyi planladığı ortaya çıktı.

Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler

NTV’den alınan bilgiye göre, kızları kullanarak askeri bilgileri ele geçiren çetenin lideri işadamına ait bilgisayarın incelemesi tamamlandı. Tutuklu yargılanan işadamının bilgisayarından ‘Pandora’ isimli şifreli bir dosya bulunurken, teknik ekip dosyanın şifresini çözmeyi başardı.

‘Pandora’dan F-16 uçaklarının görev alanları, teknik taktik prosedürleri, görevde kullanılacak kodlar ve parolalar gibi TSK’nın önemli gizli belgeleri çıktı.

Gizli dosyadan çıkan en dikkat çeken ayrıntılardan biri ise, "T37 tipi uçak nasıl düşürülür?" sorusunun yanıtı, general listesi ve uçakların giriş-çıkış noktalarının da yer alması…

Öte yandan, askeri gizli belgelerin yurtdışına sızdırılacağına dair bazı ipuçlarına da ulaşıldı. Ele geçirilen yazışmalarda "Rusya başta olmak üzere Karadeniz'e kıyısı olan ülkelere servis edilebilir"ifadesinin yer aldığı bildirildi. Ayrıca belgelerin İsrail üzerinden PKK'ya verilebileceği de söz konusu gizli dosyada yer aldı.

Soruşturmanın iddianamesi henüz tamamlanmadı. İddianame tamamlanıp dava açıldığında 58'i muvazzaf asker, 92'si tutuklu 200'ü aşkın sanığın yargılanacağı tahmin ediliyor. Yargılama için özel bir mahkeme salonunun kurulacağı bildirildi.

Editör: TE Bilisim