Temmuz 2012 tarihi itibari ile askerlik şubelerinin güvenliği ve temizliği, hizmet alımı ile gerçekleştirilmeye başlandı. Böylece Mehmetçiğin şube güvenliği ve temizliği görevleri ortadan kalktı. Bugün gazetesinden öğrenildiğine göre, Yeni uygulamanın devlete maliyeti aylık 1 milyon 801, yıllık ise 21.6 milyon lira. 176 askerlik şubesinde güvenliği artık 712 özel güvenlik personeli sağlıyor. Özel güvenliğe aylık ödenen para 1 milyon 368 bin lira. Temizlik hizmet alımına 186 askerlik şubesinde başlandı. Toplam 233 temizlik elemanının devlete aylık maliyeti 433 bin lira.

170 ASKERLİK ŞUBESİ KAPATILDI

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 2012 yılı içerisinde 170 askerlik şubesinin faaliyetlerine son verildiğini belirtti. 170 askerlik şubesinin 2012 yılı içerisinde işlem hacmi düşük oldan askerlik şubeleri olduğunu vurguladı. Kapatılan askerlik şubelerinin sorumluluklarının coğrafi olarak yakın bölgelere devredildiğini kaydetti. Yılmaz, Bartın milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın meclis gündemine taşıdığı askerlik şubeleri ile ilgili soruları cevapladı.

Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü

362 ŞUBE FAALİYETTE

Bakan Yılmaz, ülke genelinde halen 20 askere alma bölge başkanlığı ile 362 askerlik şubesi faaliyette olduğunu dile getirdi. Yapılan protokol kapsamında kapatılan 170 askerlik şubesinin hizmet binalarından 116'sı okul öncesi eğitimde kullanılması için Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildi. Binaların nihai kullanım maksatlarının tespitinin ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın tasarrufunda olduğunu kaydetti.

TAMAMEN SİVİLLEŞME YOK

Vekil Yalçınkaya'nın gündeme taşıdığı bir diğer husus yapılan bu çalışmalar ile askerlik şubelerinin tamamen sivilleşmesinin amaçlanıp amaçlanmadığı idi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bu konuya da açıklık getirdi. Yılmaz, askerlik şubelerinin askeri personelden arındırılıp tamamen sivilleştirilmesinin söz konusu olmadığını kaydetti.


MHP'li Türkkan geçenlerde bu konuyla ilgili önerilerde bulunmuştu ve tüm askeri alanlarda böyle bir uygulamanın olmasını istemişti.
TBMM'de verdiği soru örnergelerinin yanı sıra sık sık sosyal paylaşım sitelerinde yaptığı paylaşımlarla da dikkat çeken MHPKocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Facebook hesabından Türk ordusunda ihtiyacından fazla rütbesiz erat bulunduğunu belirterek, "Ben, oğlumu genaral eşinin bavulunu taşısın diye askere göndermem" dedi.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, çeşitli konuları dile getirdiği sosyal paylaşım sitesi Facebook'daki sayfasında rütbesiz asker konusuna değindi. Türk Silahlı Kuvvetler'deki rütbesiz personel sayısının gereğinden fazla olduğunu savunan Lütfü Türkkan, "Ordunun ihtiyacından fazla rütbesiz erat mevcudu olduğunu düşünüyorum? Orduda ütücü, kuaför, şoför aşçı, temizlikçi gibi hizmetler, neden vatan hizmeti sayılır anlayamam" diye yazdı. Lütfü Türkkan, şöyle devam etti:


BU NE? VATAN HİZMETİ Mİ?

"Ben oğlumu general eşinin bavulunu taşısın diye askere göndermem. Havalimanında görüyorum generalin eşi hanımefendi iniyor, iki mehmetçik de bavulunu taşıyor. Bu ne? Vatan hizmeti mi? Askerlerin vatan savunması dışında işlerde çalıştırılmasını engelleyen bir kanun tasarısı için, ben ve birlikte çalıştığım danışman arkadaşlarım gerekli çalışmalara başladık."

Editör: TE Bilisim