Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
 Genelkurmay, terörist heykelinin parçalanarak indirilmesi sonrası artan Atatürk Büstleri ve Bayrağa saldırı olaylarının dökümünü verdi. Son üç günde Atatürk Büstleriyle Bayraklara beş saldırı olayı saptandı.

 

TSK internet sitesinde yapılan açıklamaya göre 23 Ağustos geceyarısı yüzleri kapalı iki kişi tarafından, Şırnak'ın İdil ilçesi Turgut Özal Mahallesinde bulunan Bener Cordan İlköğretim Okulundaki Atatürk Büstü kırılarak yerinden alındı. 24 Ağustos günü Yüzleri maskeli yaklaşık 10-15 kişilik bir grup, saat 17.50-22.15 arasında, Şırnak Merkez Mehmet Emin Açar ilköğretim Okulunun bahçesinde bulunan Atatürk Büstünü yerinden sökerek Ömer Kabak Meydanına bıraktı.

 

25 Ağustos sabahı ise kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından, Kocaeli'nin Gebze ilçesi Arapçeşme Mahallesinde bulunan Aile Sağlık Merkezi bahçesinde asılı Türk Bayrağı'nı iplerini keserek indirdi. Aynı gün saat 10.00'da Antalya'nın Finike ilçesi Yeni Mahalle Şerbetçi Bulvarı üzerinde, Yunuslu Parkındaki Atatürk Büstünün kaidesi kırıldı. Gece ise kimliği meçhul kişi veya kişiler tarafından, Mersin'in Akdeniz İlçesi Hal Mahallesinde, Mimar Sinan Ortaokulu önünde bulunan Atatürk Büstü ve okul kapısı yanıcı madde dökülmek suretiyle yakıldı.

 

-İKİ TERÖRİST TESLİM OLDU-

Genelkurmay dün akşam 18.00 Bölücü Terör Örgütü mensubu bir teröristin, Van'ın Çaldıran ilçesinde silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğunu bildirdi. Aynı saatlerde Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist de, Hakkari Çukurca'daki 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı'na silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olmuştur.

Editör: TE Bilisim