Atatürk İstanbul’u ikinci kez fethetmeseydi değil Ayasofya İstanbul’da bile ezan okutulur muydu?

Türklerin elinden Kur’an-ı almaya bizi İstanbul ve Anadolu’dan tasfiyeye gelmişlerdi. Gladiston azılı bir Türk düşmanı Arap dostuydu(!) zira Trakya Yunan İstanbul İngiliz Fransız İtalyan işgali altındaydı.

Bugün Yunanistan’a kalan Selanik’te ve Atina’da ezan okutuluyor rmu?

Yunanlılar İngiliz desteği ile İzmir’e çıkınca Padişah Vahdettin hüngür hüngür ağladı ama çaresizdi çünkü İngiliz elinde Osmanlı payitahtı esirdi.

İstanbul ve Türkiye tarihin en kara günlerini yaşıyordu. Tek umut Kurtuluş Savaşı ve sahneye yeni fatihler çıkması gerekiyordu.

İşte o Atatürk’tü!

“Atatürk Allah’ın Türk milletine lütfudur.” Bu söz vb. binlerce iltifat takdir ve tespit dünyanın eşsiz lider hakkında objektif tarihin notu dili ve beyanıdır.

Türk milleti Sakarya ile yeniden zaferler ve toprak kazanmaya başladı İslam dünyasının gururu yüz akı oldu maalesef İngilizlerin Suudi Vahabi modeli yeni tarikat ve cemaatlere ilham(!) oldu.

Atatürk’ün tasfiye ettiği bu mandacı müstemlekeci tarikat, cemaat, tekke ve zaviye yapısı Diyanet’i bizzat kurarak Elmalı’ya ve Mehmet Akif’e tefsir yazdırarak Kur’an ve gerçek Allah Resul’ünün dinini beşinci kollardan temizlemiş, mü’minler camide aynı safta toplanmış imamlar ilk defa maaşa bağlanmış, Diyanet’in bugün devlet protokolünde esamesi okunmazken o üçüncü sıraya yükseltmiş, dindar mü’mine itibar kazandırmış, İslam dünyası ve mazlumlara model olmuştur.

Bayrağında ay yıldız veya hilal olan bağımsız ülkeler dönemi başlamıştır.

Bugün çok acıdır ki cemaat ve tarikatlara sızan beşinci kollar Atatürk ve ülkenin kuruluş kodlarını tasfiye etmeye çalışıyorlar.

YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi

İşte bunun en bariz somut örneği FETÖ’dür.

Atatürk emperyalizme karşı Türk’ün ve dünyanın en önemli direnç kaynağıdır.

Geçerlerse Türk milleti İslam dünyası ve mazlumları çok kara günler bekliyor.

Bu yazıyı vicdanımın sesi o kutsal mücadeleye saygımın gereği tarihe not düşmek için yazıyorum.

SABRİ ŞENEL / 18.7.2020

Editör: TE Bilisim