Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 Avcılar ülkü ocaklarında düzenlenen seminerde semineri veren Ali YAYLACI ilk olarak Alparslan Türkeş'in hayatından seminere başladı.Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ'İN dedeleri aslen Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi Yukarı Köşkerli köyündendir. 1860 senesinde dedesinin toprak meselesinden dolayı Koyunoğlu ailesi kavgaya tutuşur ve aile devrin Osmanlı Padişahı Abdulaziz Tarafından Kıbrıs'a göderilir.

Alparslan TÜRKEŞ'in hayatı'nın Başındada göç olduğunu belirten Ali Yaylacı Alparslan TÜRKEŞ'in daha küçük yaşlarda doğup büyüdüğü yerin İngiliz işgalinde olduğu bu yüzdende daha çocuk yaşlarda Türklük şuurunun oluştuğunu anlattı.Ali Yaylacı Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ'in asıl adının Ali ASLAN olduğunu küçük yaşlardayken Hocası senin adın bundan sonra Alparslan olsun ve Alparslan'a denk yiğit Türk ol diyerek ismini değiştirdiğini belirtti. Alparslan TÜRKEŞ'in 16 yaşına geldiğinde işgale daha fazla dayanamadığını ve ailesini ikna ederek bindikleri Viyana vapuruyla İstanbul'a yerleştiklerini,yerleşir yerleşmez yaptığı ilk işin Kuleli askeri lisesine kaydolmak olduğunu anlattı.

Alparslan TÜRKEŞ'in bir diğer hayalide Türkçülük ideali olduğunu anlatan Yaylacı 3 Mayıs 1944'te Başta Hüseyin Nihal ATSIZ ve arkadaşlarıyla beraber yargılandığını ve teğmen iken tırnaklarının çekildiğinin ve Vatan hainliği iftirasına karşın şu sözleri söylediğini belirtti:' Diğer sanıklar gibi banada Vatan hainliği yaftalanmaktadır,bunu şiddetle redederim ben en çok vatanımı ve milletimi severim.' diyerek suçlamayı rededdiğini söyledi.Sene 1940'ta Isparta'da Muzaffer Hanımla evlendi ve bu evlilikten Ayzıt,Umay,Seven Bige,Selcen,Yıldırım Tuğrul adlı çocukları olduğunuda bahsetti.

1974'te Muzaffer hanımın elim kaybından sonra 1976'da Seval hanımla evlendiğini ve bu evlilikten Ayyüce ve Ahmet Kutalmış adlı çocuklar olduğunu söyledi.Tarih 27 mayıs 1960 ötelerden beri örgütlenen MBK'nın darbe yaptığını radyolardan bildiren kişi Kurmay ALBAY Alparslan TÜRKEŞ olduğunu söyledi. MBK tarafından Başbakan Müsteşarı olarak görevlendirilen Alparslan TÜRKEŞ'in 1 yıl kadar bu görevde kaldığını ve 1961'de ordu tarafından emekliye ayrılarak 14 azasıyla beraber dünyanın çeşitli yerlerinde sürgüne gönderildiklerini ve Türkeş'in ise Türkiye elçiliği Yeni Delhi ateşesi olarak sürgün edildiğini belirtti.

1963'te yurda dönen Alparslan TÜRKEŞ Talat AYDEMİR'le darbeye giriştiği iddasıyla 9 ay mamak cezaevinde hapis yattığını belirtti.Tarih 31 Mart 1965 TÜRKEŞ ve 14 arkadaşı CKMP'ye katıldığını ve aynı yılın Temmuz ayında CKMP'nin genel başkanı olduğunu ve bu partinin 1969'da MHP ve armasının 3 hilal olduğunu ve bu partinin tüzüğünün 9 ışık olduğunu vurguladı. Bunun yanında Dündar Taşer'le birlikte 1968'de Ülkü Ocakları'nı kurduğunu ve bu yıllardan sonra aralarında kendi eğittiği genç ülküdaşları, arkadaşlarınında birer birer şehit düştüğü hüzün dolu yılların başladığının hususiyetle belirtti.

12 Eylül 1980 darbecileri tarafından ve komünizim tehlikesini önleyen Ülkücü HAREKET ve BAŞBUĞ sanık hatta idam sandelyelerindedir. Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ 4,5 Yıl yattıktan sonra 1987'de siyasi af çıkarak Mçp'nin genel başkanı olduğunu ve 1992'de partinin eski amblemini kullanabilme hakkı yasal olarak doğunca partinin adı MHP amblemininde üç hilale döndürdüğünü belirtti. 1993 Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ'İN son olarak Yozgat milletvekilliğini yaptığını anlattı. 4 Nisan 1997 Alparslan TÜRKEŞ'in vefat ettiğini ve bu tarihin ülkücüler için kara bir gün olduğunu belirten Ali YAYLACI Seminere 9 ışık doktrini özetle anlatarak nokta koydu




Editör: TE Bilisim