YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
 Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısı olarak kayıtlara geçen Ankara tarihi Tren Garı önündeki patlamanın acısı daha unutulmamışken büyük kentlerdeki olası canlı bomba şüpheleri, halkın yoğun olarak kullandığı noktaları alarma geçirdi.

Başta Başkent Ankara olmak üzere birçok büyük şehirde güvenlik önlemleri artırıldı. AVM’ler, kalabalık meydanlar, metrolar gibi insanların toplu halde bulunduğu yerlerde gerek özel güvenlikler gerekse de kolluk kuvvetleri adeta diken üstünde. 

YOĞUN ÖNLEM ALINMALI

Son günlerde yaşanan terör saldırılarından dolayı emniyet güçleri, umuma açık yerlerde ek güvenlik önlemleri almaya başladı. Kritik noktalarda sivil polisler görevlendirildi. Alışveriş merkezlerinde (AVM) de canlı bomba ihtimaline karşın harekete geçildi. AVM’lerde personel ve yüz tanıma sistemli kamera sayılarında artışa gidildi. Otopark ve araç denetimleri yoğunlaştırıldı. Sivil güvenlik elemanları da devreye sokuldu. Olası bir riski önlemeye yönelik sıkça tatbikatlar yapılmaya başlandı. AVM’lerin yakınlarındaki emniyet birimleriyle sürekli iletişim halinde olunduğu belirtildi. Metrolarda ise vatandaşların çantaları el detektörüyle aranmaya başlandı. 

Editör: TE Bilisim