Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
 Geçtiğimiz hafta Halkapınar’da meydana gelen olayda, ay yıldızlı kolyeyi bahane eden . Bölücü örgüt sempatizanları Yunus Tuaç isimli gence saldırdı. Kesici aletlerle Tuaç’a saldıran şahıslar, Tuaç’ı gözünden yaralarak olay yerinden uzaklaştı.

Olaydan sonra  gözünü kaybeden Yunus Tuaç Saldırı anını şöyle anlattı:

“12.04.2015 tarihinde eve gitmek için bir arkadaşımla saat 23:00 civarı Halkapınar Metro İstasyonundaydım. Boynumdaki ay yıldızlı kolyeyi fark eden iki kişiden biri kolyeyi çekiştirip‘’siz Kürtleri mi aşağılıyorsunuz’’ dedi ve bize saldırdılar.Arbede çıktı.İlk başta iki kişiydiler.Daha sonra 8 kişi oldular. İçlerinden biri gözüme kesici bir aletle saldırdı. Bir kaç kişi ayırmak için araya girdi. Gözüm dışarı kaydığı için etraftakiler de çok korktu.”

AMBULANS ÖNCE POLİSİ ARAYIN DEMİŞ!

Gözünden yaralan Yunus Tuaç  için ambulans çağıran çevredekiler ambulans  servisinden ’’Bu adli bir vaka biz gelemeyiz polisi arayın’’ cevabı ile karşılaştılar.

BEN GÖZÜMÜ KAYBETTİM ONLAR SERBEST KALDI!

Savcının olaya karşılıklı darp olarak saldırganları serbest bıraktığını ifade eden Tuaç, ”Bir saat kadar polisi bekledik. Gece 12 gibi hastaneye vardık. Savcı ‘’karşılıklı darp’’diyerek onları serbest bıraktı. Gözümde 2,5 cm kesik varmış. Ben gözümü kaybettim onlar serbest bırakıldı.”dedi.

OLAY TANIKLARININ İFADESİ ŞU ŞEKİLDE: 8 Kişilik terörist grup, Yunus Türk Tuaç'ı Halkpınar'da önce sözlü tacizde sonra darp yoluyla saldırıda bulundu. Ay yıldız kolyesinin kürtleri aşağıladığını söyleyen ve  Ay yıldız kolyesini almak istediği esnada 8 kişilik terörist grup tarafından Yunus Türk Tuaç gözüne aldığı kesici darbeyle yaralanıyor. Yunus Türk Tuaç gözünden aldığı darbe sonucu ameliyata alınmış,  görme özelldiğinin %75'ini kaybettiği ortaya çıkmıştır.

Editör: TE Bilisim