Türkiye'de ayakkabı ve deri sektörünün geleceğinin belirlenmesinde rol oynayacak, yetenekli genç tasarımcıların arttırılması ve yeni tasarımcıların sektöre kazandırılması amacıyla düzenlenen 4. Ayakkabı Tasarım Yarışması, Kadın ve Erkek Ayakkabı kategorilerinde yarışmaya katılım sağlayacakları bekliyor. 15 Aralık 2021 tarihine kadarbaşvurunun devam edeceği 4. Ayakkabı Tasarım Yarışması’nın Kreatif Direktörlüğünü Gamze SaraçoğluSanat Yönetmenliğini ise Yasin Soy üstleniyor.

 

Tasarım Gücüne Sahip Gençler Bir Araya Gelecek

 

Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler

Yarışmanın bu yılki önemli özelliklerinden biri de özgür ruhlu tasarım gücüne sahip gençleri bir araya getirerek, ayakkabı tasarımlarındaki trendlerin etkisini ortaya koyma bakışaçısıyla tasarımcıları en yeni ürünleri tasarlamaya teşvik etmek. Genç ve yaratıcı tasarımları bir araya getiren 4. Ayakkabı Tasarım Yarışması” 15 Aralık 2021 tarihine kadar yaratıcı çizgilerle birleşen özgün tasarımları bekliyor.

 

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Mustafa Şenocak, yarışmaya ilişkin heyecanını paylaştı. Deri ve deri mamulleri sektörü olarak Türkiye’nin en katma değerli ihracatını gerçekleştiren sektörlerin başında geliyoruz. Bu başarının ardında ise yetişmiş iş gücümüz, kaliteli üretimimiz ve elbette dünya trendlerini yakından takip eden ve uygulayan tasarım kabiliyetimiz var. İDMİB olarak tasarıma ve tasarımcıya büyük önem veriyoruz. Sektöre yeni tasarımcıları kazandırmak için bir yıl ayakkabı, bir yıl ise konfeksiyon ve saraciye sektörlerinde tasarım yarışmaları düzenliyoruz. Bugüne kadar yarışmalarımızda dereceye giren 16 arkadaşımıza Ticaret Bakanlığımızın destekleriyle yurt dışında tasarım alanında yüksek lisans eğitimi desteği sunduk. Geçtiğimiz yıl hayata geçirdiğimiz “Girişimci Tasarımcılar Programımızla” tasarıma ve tasarımcıya yatırım yapmayı sürdürdük. Pandeminin olumsuz koşullarına rağmen son iki yılda dijital ortamda, iki tanesi hedef pazarlarımız olan Japonya ve Güney Kore olmak üzere, altı trend semineri organize ettik. Pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldığımız tasarım yarışmalarına 4. Ayakkabı Tasarım Yarışmamızla devam etmenin mutluluğunu yaşıyor, yarışmanın sektörümüze ve tasarım dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum.  

 

Gamze Saraçoğlu, yarışmaya ilişkin yaptığı açıklamada; Bu sene 4. kez gerçekleşen Ayakkabı Tasarım Yarışması’nın, yenilikçi ve özgün tasarım gücüne sahip gençlere ilham vermenin ötesinde, yaratıcı tasarımcıların mesleki gelişimlerini destekleyerek, sektöre kazandırılmasını amaçlıyoruz. Yarışmaya katılan genç finalistlerin tasarım gücünü yükselten bu yarışma, sektörü yakından tanıma ve sektöre yön verme noktasında eğitim niteliğinde kıymetli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. dedi.

 

Kadın ve Erkek ayakkabı kategorilerinde dereceye giren ilk 3 yarışmacıya yurt içinde 6 ay yabancı dil eğitimi, birinci olan yarışmacıya 30.000 TL, İkinciye 20.000 TL ve Üçüncüye de 10.000 TL para ödülü verilecektir. Dijital Tasarım Ödülü kapsamında, finale kalmış 10 tasarımcıdan yarışma başvurularını bilgisayar programı ile hazırlamış olan tasarımcılar ayrıca değerlendirilecek ve Kadın ve Erkek Kategorisinde en iyi dereceye sahip olan birer kişiye 15.000 TL para ödülü verilecektir.

 

Yarışmaya katılım sağlayacak adaylar daha fazla bilgi almak ve katılım koşullarını öğrenmek için sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilir, [email protected] adresinden yarışmaya başvurabilir.

 

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Hakkında: 

 

1988 yılında kurulan İstanbul Deri ve Deri Mamulleri (İDMİB), Türk deri ve deri mamulleri sektörünün en önemli ve sembol kuruluşlarından biridir. İstanbul, Türk deri ticaretinde önemli bir paya sahiptirİDMİB, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği bünyesinde faaliyet gösteren dört ihracatçılar birliğinden biridir. 

 

Web Sitesi: https://www.idmib.org.tr/

 

Instagramhttps://www.instagram.com/idmib/

 

Instagramhttps://www.instagram.com/ayakkabitasarimyarismasi/

 

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100068667313309

 

Facebook: https://www.facebook.com/AyakkabiTasarimYarismasi/

 

Ayakkabı Tasarım Yarışması Hakkında:

 

4. Ayakkabı Tasarım Yarışması, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (İTKİB) bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) tarafından ayakkabı tasarımlarındaki en yeni ve trend ürünleri tasarlamakamacıyla düzenlenmektedir. Genç tasarımcıların desteklendiği yarışmanın Kreatif Direktörlüğünü Gamze SaraçoğluSanat Yönetmenliğini ise Yasin Soy üstlenmektedir.

 

Editör: TE Bilisim