Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP'lilere karşı sert söylemlerde bulundu. Bu çıkışının Erdoğan'ın "koalisyon" hakkındaki sözlerinin arkasından gelmesi manidar bulundu.

Bahçeli "MHP'nin yok farz edilmesini kabul edemeyiz. Bizi kimse kullanamaz, satın alamaz, Davutoğlu'nun hatalarına düşerlerse her şey biter." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HaberTürk kanalında yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Bahçeli, "Davutoğlu'nun yaptığı hatalara düşerlerse her şey biter, kimse bizi yok sayamaz, satın alamaz, kullanamaz" dedi. 

Bahçeli şöyle konuştu:

“MHP’nin yok farz edilmesini kabul edilemeyiz. Bizi kimse kullanamaz, satın alamaz. MHP, bugüne kadar ki çabalarında cumhurbaşkanlığı sisteminin içerisinde bakan veya cumhurbaşkanlığı yardımcıları olarak herhangi bir talep düşünemez, aklına da getiremez. Meclis çoğunluğu sağlanamazsa farklı partilerle temas kurulabilir. Ama bunun Cumhurbaşkanı tarafından koalisyon olarak değerlendirilmesi yanlıştır. Bunun adı anca uzlaşma olabilir”.

“Sayın Recep Tayip Erdoğan beyi destekleyeceğimizi ifade etmişiz. Hal böyle olunca yürütmenin başı seçildiği takdirde Recep Tayyip Erdoğan'dır. TBMM içerisinde güçlü bir MHP olmasını istiyoruz. Hükümeti nasıl kuracaksa kurar, o onun işi. Ahmet Davutoğlu'nun hatalarını yaparlarsa her şey biter. Tuğrul Bey'e teklifte bulundu. Meral Akşener kabul etmediklerini ifade ediyorlar. Ne yapacağız biz, bu kadar mücadele veriyoruz."

Bahçeli, Erdoğan'ın 'Meclis çoğunluğu sağlanamazsa ittifaklar arasında koalisyon düşünülebilir yorumu sorulması üzerine, ''Bu cumhurbaşkanının, herhangi bir siyasi parti ve onun genel başkanı ile cumhurbaşkanının yetkisini paylaşması gibi bir anlayış söz konusu değil. Meclis'te uzlaşı içerisinde faaliyetlerimi sürdürürken, beklenen orana ulaşamadıysa birtakım faaliyetlerini yerine getirebilmesi için destek arayabilir. Bu koalisyon değil bir uzlaşma, işbirliği olabilir. Koalisyon yapması söz konusu olamaz. 'koalisyon ifadesinin kullanılması da doğru değildir'' dedi.


Editör: TE Bilisim