Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 "SİZLER BENİM EVLATLARIMSINIZ, BUNLARA NE OLUYOR"

Yusuf Halaçoğlu'nun dün Ümit Özdağ'ın TBMM'de düzenlediği basın toplantısında yanında yer alması MHP Kayseri il ve ilçe teşkilatlarında 'soğuk duş' etkisi yarattı. İl Başkanı Baki Ersoy dün karayoluyla Ankara'ya giderek Genel Başkan Devlet Bahçeli ile gece yarısı görüştükten sonra açıklama yaptı. Ersoy, Bahçeli'nin görüşme sırasında kendisine "Siz teşkilatlar olarak kaya gibi durdunuz. Bunlara ne oluyor? Teşkilatlar sizlere emanet. Sizler benim evlatlarımsınız, bu teşkilatlara sahip çıkın" dediğini anlattı.

HALAÇOĞLU'NA BÜYÜK TEPKİ

MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersboy, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun milliyetçi ülkücü hareketin 47 yıllık kazandığı sevgi ve emeğin ürünü oyları ile milletvekili olma sıfatı kazandığını söyledi. Ersoy, şöyle konuştu:

"Sayın Yusuf Halaçaoğlu, seçmen ve teşkilatlarımızın iradesini hiçe sayarak 24 Şubat 2016 tarihinde kamuoyuna açıklama yapma talihsizliğinde bulunmuştur. Kendisine bu sıfatı veren seçmenlerimizin iradesine saygısızlık yapmıştır. Şahsiyetli, kişilikli ve onurlu bir insanın yapması gerektiği gibi o sıfatını terk etmelidir. Seçmenlerimizin verdiği o sıfatı keyfi olarak kullanma yetkisi kendisine verilmemiştir. Özellikle, 'Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili' sıfatını terk etmelidir. Milliyetçi Hareket Partisi köklü bir kurumdur. Bu kurumun karar organları, temayül, gelenekleri ve ahlak anlayışı vardır. Tüm bunları hiçe sayarak, Kayseri İl Teşkilatımızın düşüncesi alınmayarak böylesi bir açıklama yapılması tarafımızca kabul görmemiştir, görülmesi de asla mümkün değildir. Ülkücü vicdanın esasları ortadadır. Taşıdığı MHP Milletvekilliği sıfatından erdemli bir insansa istifa etmelidir. Bunu yapmadığı müddetçe seçmenlerin kendisine yapacağı muameleye de katlanmalıdır. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin her daim yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum. Kendisini açıklamanın ardından ziyaret ederek hayır duasını aldım."

"HALAÇOĞLU'NUN İÇİNE DÜŞTÜĞÜ TEZAT ORTADA"

MHP İl Başkanı Baki Ersoy, daha önce Yusuf Halaçoğlu'nun söyledikleriyle bu yaptığının tezat teşkil ettiğini belirterek istifa etmesini istedi. Ersoy, şöyle dedi:

"Kayseri'den Genel Başkanımıza destek açıklaması yaptığımız gün yanımızda oturarak, 'Kayseri'nin ilçelerinde bir partilinin bana 'Bahçeli ile olmaz' demesi üzerine 'Sinan Oğan ile olur mu?' diye sordum. 2018'de olağan genel kurul var. Bir kez daha söylüyorum; Sinan Oğan ile olmaz. 'Eğer Sinan Oğan, genel başkan seçilirse ben MHP'den istifa ederim' demiştim. Bu sözümün arkasındayım' diyerek sayın Devlet Bahçeli'nin yanında olduğunu altını çizen, olağan kurultayın gününde ve zamanında yapılması gerektiğini savunan Halaçoğlu'nun içine düştüğü tezat ortadadır. Kendisinin bu açıklamasını bir kez daha kabul etmediğimizi ifade ediyor, en kısa zamanda istifasını da bekliyorum."
Editör: TE Bilisim