YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yabancı bir ülkenin devlet yada hükümet başkanının, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı kim olursa olsun, hele bir de misafirse, gıyabında veya yüzüne karşı yaptığı eleştirisine sıcak ve düzgüsel bakamayacaklarını söylemiş oldu. Bahçeli, "Erdoğan’ın çok hatası vardır, kaldı ki bunu devamlı söylüyoruz. Fakat Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nı yabancı bir ülkede hiç kimsenin parmak sallamayacağını da bir o denli biliyor ve bunu savunuyoruz." diye konuştu. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısında konuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Mart-1 Nisan 2016 tarihlerinde ABD’nin başkenti Vashington’da bulunmuş olduğunu ve Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılmış olduğunı belirten Bahçeli, “ABD Başkanı Obama’nın girişimleriyle 2010 yılından beri düzenlenen zirvede 53 ülkenin devlet ve hükümet başkanları da yerlerini almışlardır. Nükleer silahlardan arındırılmış bir dünya fikrinin, bu yıl sonuncusu düzenlenen zirvenin ana fikri olduğu anlaşılmaktadır.” dedi. 

Dünyayı nükleer silahlardan temizlemenin insanlık geleceği için hayırla anılacak ve herkesi memnun edecek bir misyon bulunduğunu kaydeden Bahçeli, “Ne var ki, önce ABD başta olmak üzere, öteki batılı devletler bu bağlamda günah çıkarmayı denemeli, bunda da samimi ve tutarlı olacak cesareti gösterebilmelidir. Erdoğan’ın ABD ziyaretinde nükleer güvenlik konusu ikinci plana düşmüştür. En azından ülke gündemi bunu göstermektedir. Erdoğan’ın ABD’ye intikali esnasında havalimanından itibaren başlamış olan olumsuzluklar ve nezaketsiz muameleler bizlerin gaslınden kaçmamıştır. Bizim Cumhurbaşkanı’na bakışımız bellidir. Bugüne kadar aramızda geçen yoğun ve ölçmeıya siyasal mücadeleler de unutulacak türden değildir. Ancak Erdoğan ABD’de Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil etmiştir. ABD yönetiminin havalimanında Erdoğan’ı bir manga askerle karşılamaya layık bulması bir defa Türkiye’ye haksızlık ve saygısızlıktır.” şeklinde mevzuştu. 



Yabancı bir ülkenin devlet veya hükümet başkanının, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı kim olursa olsun, hele bir de misafirse, gıyabında veya yüzüne karşı yaptığı eleştirisine sıcak ve düzgüsel bakamayacaklarını ifade eden Bahçeli şöyle konuştu: "Erdoğan’ın çok hatası vardır, kaldı ki bunu devamlı söylüyoruz. Erdoğan çok çam devirmiş, çok gönül kırmış, çok ümit yıkmıştır. Bunu da biliyoruz. Fakat Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nı yabancı bir ülkede hiç kimsenin parmak sallamayacağını da bir o denli biliyor ve bunu savunuyoruz. Obama giderayak terör örgütleriyle bağ ve bağlantısı konusunda durum muhasebesi yapmalı, sözünü bilip pişirmeli, ağzını derip devşirmelidir. Bizim bu duruşumuzdan istifade eden fitnenin ve tezviratın makineli yuvaları gene ileri geri biroldukça çarpıtma ve suçlama getireceklerdir. Ancak hepimiz Türk milliyetçisiyiz, Obama’nın uydusu, ABD’nin sözcüsü, yanlış ve gerçek dışıın da müdafaacısı değiliz.”MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ermenistan’ın uluslararası hukuka uyması, Azerbaycan’ın helali ve ecdat yadigârı topraklarından derhal çıkması gerektiğini söyledi. Yukarı Karabağ ihtilafının hak, hukuk ve barışçı yollardan çözülmesi, AGİT MinskGrubu’nun Azerbaycan egemenliğinde olması gereken topraklarda Ermeni zulmüne son verilmesiyle ilgili duruş sergilemesi gerektiğini belirten Bahçeli, “Kardeş ülke Azerbaycan’ın toprak bütünlüğüne saygı ve riayet edilmelidir. Sonu nereye varırsa varsın,Milliyetçi Hareket Partisi Azerbaycanlı soydaşlarının güçlü bir şekilde yanındadır. Karabağ, Kars kadar Türk’tür ve Türk’ün öz yurdudur.” dedi. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısında konuştu. 1 Nisan’ı 2 Nisan’a bağlayan gece Ermenistan’ın Azerbaycan’a topçu atışlarıyla saldırdığını, mütecaviz niyetlerini bir kez daha gösterdiğini belirten Bahçeli, “Bu saldırıda 12 Azerbaycanlı askerimiz şehit düşmüştür. 3 Nisan günü, Azerbaycan’ın karşı saldırıları durdurma kararını açıklamasına rağmen, 
Ermenistan gerilim ve şiddet politikalarını ısrarla sürdürmeyi tercih etmiştir.” şeklinde konuştu.

Ermenilerin, Türk toprağı olmasına rağmen işgal ettikleri bazı stratejik tepeler ve yerleşim yerlerini kaybedince iyice zıvanadan çıktığını kaydeden Bahçeli, “Ağdere, Terter, Hocavend, 
Fuzuli bölgelerinde Azerbaycan mevzileri top atışına tutulmuştur. Bunun sonucunda dün 3 Azerbaycanlı gardaşımız daha şehit olmuştur. Ermenistan, Türk topraklarının beşte birini işgal altında tutmaktadır. Bu işgalden vazgeçilmediği, Ermeni saldırıları dinmediği sürece çatışmaların sürmesi güçlü ihtimaldir.” değerlendirmesini yaptı.

Ermenistan’ın uluslararası hukuka uyması, Azerbaycan’ın helali ve ecdat yadigârı topraklarından derhal çıkması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, şunları söyledi: “Yukarı
Karabağ ihtilafı hak, hukuk ve barışçı yollardan çözülmeli, AGİT Minsk Grubu Azerbaycanegemenliğinde olması gereken topraklarda Ermeni zulmüne son verilmesiyle ilgili duruş sergilemelidir. Kardeş ülke Azerbaycan’ın toprak bütünlüğüne saygı ve riayet edilmelidir. Sonu nereye varırsa varsın, Milliyetçi Hareket Partisi Azerbaycanlı soydaşlarının güçlü bir şekilde yanındadır. Karabağ, Kars kadar Türk’tür ve Türk’ün öz yurdudur. Vatanlarını savunurken şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Azerbaycan’a ve Türk milletine başsağlığı temenni ediyorum."

Azerbaycanlı bir gazetecinin, ABD’de Cumhurbaşkanı’na soru sorarken şehitlerinden dolayı duygulanarak gözlerinin yaşarmasının Türk’ün asil ve soylu tarafının göstergesi olduğunu ifade eden Bahçeli, "Merak ediyorum, şehitleri hiç ağzına almayan, bırakınız gözlerinin nemlenmesini, acıları bile paylaşmaktan kaçan ve korkan akillere, sözde akademisyenlere, yarım aydınlara, medyada yer tutmuş bazı kokuşmuşlara Türk milleti nereye kadar sabredecektir?” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim