BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Meclis'teki grup toplantısında çok sert ifadeler kullandı.
MHP lideri Devlet Bahçeli, HSYK kanununun bazı maddelerinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi sonrası Başbakan’ın gösterdiği tepkiye dikkat çekti.

Siyasetin sıcak gündem maddesi Anayasa Mahkemesi’nin HSYK kanununun bazı maddelerini iptal etmesine değinen Bahçeli, Başbakan ve partisinden gelen açıklamalara dikkat çekti.

Bahçeli, "Anlaşılan o ki, Başbakan’ın yeni hedefi Anayasa Mahkemesi’dir. Acaba Yüksek Mahkeme’ye yapılan saldırıyla cumhurbaşkanlığı seçiminin bir alakası var mıdır?” diye sordu.

Bahçeli, İranlı işadamı Reza Zarrab’tan yine “Şarlatan” diye bahsetti. 17 Aralık Büyük Rüşvet Operasyonu’nun başaktörlerinden İran asıllı işadamı Reza Zarrab, CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu’nun ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye 100 bin liralık “Şarlatan” davası açmıştı.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

Kutlu Doğum Haftası'nın anlam ve önemi hakkında konuşmak istiyorum.  Samimiyetle iki yüzlülük arasındaki kesin çizginin tanıtımına bu vesile ile katkılar verileceği aşikardır. Peygamberimiz yaratılmışların en güzelidir. Efendimiz kardeşliğin, vefanın, aklın yeryüzü burcudur. Biz nefsani arzulara, gelip geçici arzuların cazibesine onunla karşı duyuyoruz. Hz. Nebi, barış eliçisi, adalet kutbudur.
 
Samimiyet ihlasa açılan kapıdır. Münafıkta samimiyet olmaz, yalancıda samimiyet görülmez. Samimi insan gönül ehlidir. Samimi insan Allah'tan korkan ve sığınandır. İnanmadan uymayu, payı olmadan almayı, ter akıtmadan kazanmayı günah sayandır. Merhamet dini olan İslam düşmanca tavırların dayatmasıyla rotasından döndürülmek ve savurmak istenmektedir. Kaynakların adil dağıtımı filizlenmemiş ve kök tutmamıştır. 
 
Lüks bir mağazadan alınan çantanın bedeli düşkün bşr ailenin hayatı bıyunca çalıssa da elde edemeyeceği derecededir. Orta Doğu'da kurumuş bir dilim ekmeğe muhtaç milyonları hatırlarına bile getirmemektedir. Mısır'da idam cezası verilirken  İslam toplumları sessiz kalmıştır. 

İslam coğrafyasında kutuplaşmalara savaş açan, etkili ulema temsilcileri çıt çıkarmamışlardır. Hocayım, hacıyım diyen malum kişilerden hiçbir omurgalı ses işitilmemiştir. Kula hakkına riayet etmeyen elit bir zümrenin dini ağzına alması sadece istismadır. Buna aklı başında kimsenin inanması beklenmemelidir. 

Küfürle, şirkle, batılla mücadele etme sorumluluğumuz olduğu kadar samimiyetsizlikle de bu mücadele devam etmelidir. Din Allah'ındır ve yüce rabbimiz herşeyi çok iyi şekilde görmektedir. Samimiyetsiz yöneticiler Türkiye'nin en önemli sıkıntısı, sorunudur. 
 
Başbakan Erdoğan'ın samiyeti kaybetmesi iktidarı aldatma üzerine kurmasına çanak tutmuştur. Yalanları, birbirini tamamlamayan açıklamaları ansiklopedilere sığmayacak kadar fazladır. Başbakan bu özelliklerini ya unutmuş ya da unutturmak için yeni bir aktörün rolüne soyunmuştur.
 
Başbakan Erdoğan en sonunda samimiyeti de çarpıtmıştır. Tanımasak inanınız kendisini kutlar takdir ederdik. Başbakan Erdoğan yine aldatanların hanesine ismini yazdırmıştır.
 
Başbakan diyor ki; samimiyet kalp ile tüm bedenin uyumudur, birbirinin sohbetidir. Bugüne kadar sayısız kez Başbakan'ın kalbi başka yöne bakmış dili başka şey söylemiştir. Başbakan samimiyeti iktidar koltuğuna değişmiştir. Başbakan samimiyetten sınıfta kalmış, tasdiknameyi almıştır.

DUYUNCA KULAKLARIMIZA İNANAMADIĞIMIZ…

Diyanet İşleri Başkanlığı, Bakırköy Sinan Erdem Spor Salonu’nda Kutlu Doğum Haftası programı düzenledi. Başbakan orada konuştu. Kendisi samimiyet hakkında duyunca kulaklarımıza inanamadığımız bazı değerlendirmelerde bulundu. Başbakan’ı tanımasak, yabancı olsak inanınız samimiyetle ilgili sözlerinden dolayı kendisini kutlardık. Fakat Başbakan yine baltayı taşa vurmuştur. Aldatanların hanesine ismini fosforlu kırmızı kalemle yazmıştır. Bugüne kadar Başbakan’ın kalbi sayısız kez başka yerlere bakmış, dili başka şeyler söylemiştir. Gönül dili ile beden dili arasındaki bağ değil kopmak un ufak hale gelmiştir. Başbakan’ın samimiyetsizlikten kaydı dilindi, tasdiknameyi aldı

ŞARLATAN İRANLI

Bilal’in küpünü doldurup, Burak’ın gemi filosunu güçlendirirken cebinde çay parası olmayana sırt çevirmek samimiyetsizlik değil midir? Şarlatan İranlıyı hayırsever diye tarif edip, hapishane kapılarını açınca bu şahsın herkese dava açmasını teşvik etmek samimiyetsizlik değil midir? Malum banka müdürünü gözümüzün içine baka baka Ziraat Bankası yönetimine atamak samimiyetsizlik değil midir? Polislerin destan yazdığını söyledikten sonra Emniyet’i Cibali karakoluna çevirmek, cadı acı başlatmak samimiyetsizlik değil midir? Esma’ya ağlayıp Berkin ve annesini meydanlarda yuhalatmak samimiyetsizlik değil midir

YARGI İLE KAVGA EDİYORLAR

Başbakan ve hükümeti 17 Aralık’tan beri yargı ile kavga etmektedir. Savcıları sinidirmek hakimleri etkisiz kılmak için hukuk katliamı yapmıştır.Başbakan oğlunu, damadını, bakanlarını, bürokratlarını, yandaş işadamlarını adaletten kaçırmak için millet iradesini çarpıtmıştır.Başbakan adaleti nefessiz bırakmış, şarlatanları güvenceye bağlamıştır. HSYK için alelacele düzenlemeye gidilmiştir.

İktidar tarafından HSYK hakkında acele şekilde yasal düzenlemeye gitmiş, Anayasa Mahkemesi de HSYK’nın Adalet Bakanlığı’na bağlanmasına engellemiş ve bakanın 3. dünya ülkelerine rastlanacak yetkilerini kısıtlamıştır. Bu, milleti ve vicdanları rahatlatan isabetli bir sonuçtur.

Ancak AKP, kanunun Meclis’te kabul edilmesinin ve Resmi Gazetesi'te yayımlanmasının hemen ardından geniş çaplı atama furyasına girişmiştir. Bu haliyle Anayasa Mahkemesi’nin kararı, geçmişe dönük yürümeyeceği için, sonuç doğurmayacaktır... Düzenleme öncesindeki kurul üyelerinin görevlerine iadeleri ahlaki bir yükümlülüktür.

İktidar, Anayasa'ya aykırı olduğunu bildiği başka konularda da Meclis'teki sayısal çoğunluğuna güvenerek değişiklik yapar ve yüksek mahkemenin kararını beklemeden idari tasarruflarını yerine getirirse, çok vahim başka sonuçlarla karşılaşmamız mukadderdir. O zaman Anayasa denetimi fiilen askıya alınacak, işlevsiz kalacaktır.

Editör: TE Bilisim