MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Akil İnsanlar Heyeti"nde yer alan sanatçı Orhan Gencebay'a ilişkin, "Sayın Orhan bey, çok güzel bestelerin var. 'Bir teselli ver'i herhalde Recep Tayyip Erdoğan için söyleyip, çalacaksın. Ama sana soruyorum, bu PKK nedir- 'P' neyi kasteder, 'K' neyi kasteder, öbür 'K' nedir- Gel de bunu anlat bakalım dediğinde Orhan Gencebay neyi anlatacak-" dedi.

 

Bahçeli, MHP Osmaniye İl Teşkilatı'nca düzenlenen yemekte, "Türkiye'de medya ve basının siyasi iktidarın yandaşı niteliğiyle hizmet sunduğunu" savundu.

 

PKK'nın kurulduğu günkü ile bugünkü amacı arasında hiçbir fark olmadığını belirten Bahçeli, "Akil insanlarla, satılmış kalemlerle, sahte aydınlarla PKK'nın bu amacından saptığını, sıyrıldığını, çözüm ve barış için önemli adımlar attığını söyleyerek bizleri aptal yerine koyamazsınız. Hala bu örgüt amacından toplu iğne ucu kadar taviz vermiş değil" diye konuştu.

 

Bahçeli, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün, "Ben Arnavut'um" dediğini hatırlatarak, "Siz milli takımın futbolcususunuz. Göğsünde ay yıldızla milli formayı temsil ettiniz. Her türlü galibiyette hakkınız oldu. Millet sizi sevdi. Kim sana sordu Arnavut musun, değil misin diye. Hiç kimseye 'Sen Arnavut'sun memleketine git' dedik mi-" ifadesini kullandı.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm kurumlarında

 

'TC'yi, dağlardaki 'Ne Mutlu Türküm'ü silmekle kime hizmet ediyorsun-" diye soran Bahçeli, AK Parti'ye oy verenlerin de bu soruyu sorması gerektiğini söyledi.

 

Bahçeli, çözüm sürecine halk desteği bulunduğuna dair anketlerin gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

 

Başbakan Erdoğan'a Gavur Dağı'ndan seslendiğinin altını çizen Bahçeli, çözüm sürecinden neyin kast edildiğinin anlatılmadığını iddia etti.

 

-"Milliyetçilere hakaret ediyor"-

 

Erdoğan'ın, bu konuda kendisine soru soranlara, "(Bunlar barış istemiyor, çözüm istemiyor, bunlar kafatasçı, bunlar ırkçı)" dediğini ileri süren Bahçeli, şöyle devam etti:

 

"Milliyetçilere hakaret ediyor... Gerçek bu, ama biz soruyoruz. Gel bunları anlat. Bunları anlatırken yüzü kızaracak, ikna edemeyecek. Kendisine yandaşlık yapan beslemeleri toplamış. Güya sözcüsü, bilim insanı veya topluma bu yanlışları kabul ettirecek sesi

güzel insanlar, artistler... Topluyor Dolmabahçe Sarayı'na.

 

'Aramızda Tatar Ramazan filmiyle gönülleri fetheden birisi de var' diyor. Tatar Ramazan, bir hayali film. Eğer Türkiye'de bir hayal filmini tekrar çevirmek istiyorsan onu oynayan Kadir İnanır'dan başkasını da bulamazsın zaten."

 

Türk toplumunun Hülya Koçyiğit'i çok sevdiğini vurgulayan Bahçeli, "Şimdi bu sevgiyi, ihaneti meşrulaştırmak için nasıl istismar edersin. Hülya Koçyiğit hanımefendinin Türk sinemasındaki kazanımlarını, nereye ne şekilde söz vermişsen, bir ihanete nasıl alet edersin-" dedi.

 

Bahçeli, Orhan Gencebay'ı da eleştirerek, "İçinde bir tanesi var. Sesi güzel, besteleri güzel. Osmaniye'ye de geldi. Sayın Orhan bey, çok güzel bestelerin var. 'Bir teselli ver'i herhalde Recep Tayyip Erdoğan için söyleyip, çalacaksın. Ama sana soruyorum, bu PKK nedir- 'P' neyi kasteder, 'K' neyi kasteder, öbür 'K' nedir- 'Gel de bunu anlat bakalım' dediğinde Orhan Gencebay neyi anlatacak-" diye konuştu.

 

Bahçeli, yaşanan süreçte CHP'nin kararsız olduğunu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ya kredi verdiğini ya da sesiz kaldığını dile getirerek, "Kredi verişi de sakat, sessiz kalışı da sakat. Onun da düşünmesi lazım" değerlendirmesinde bulundu.

 

-Ziyaretler-

 

Bu arada Devlet Bahçeli, Samet Aybaba İzci Kampı Tesisleri'ni gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Bahçeli, burada Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba'ya fotoğrafını hediye etti. Aybaba da tesise adının verilmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara'ya teşekkürlerini sundu.

Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..

 

Daha sonra Korkut Ata heykelinin açılışını gerçekleştiren Bahçeli, Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi'nde incelemelerde bulundu.

Editör: TE Bilisim