Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..

BAHÇELİ’DEN ŞOK HAMLE

 

Muhalifler ve tüm ülke 15 Mayıs’ta Olağan Üstü Tüzük Kurultayı’nı beklerken, MHP Genel Merkezi’nden karşı atak mı?
 
 
Aldığımız duyumlar üzerine, MHP Genel Merkezi parti üst kurul delegelerini 13, 14, 15 Mayıs’ta istişare amaçlı Antalya’da toplantıya çağırmaya hazırlanıyor.
 
 
Bilindiği üzere, 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin atadığı Ali Sağır,Ayhan Erel ve Mehmet Bilgiç’ten oluşan çağrı heyeti, delegelere resmi davette bulunarak, delegeleri 15 Mayıs’ta Büyük Anadolu Oteli’nde yapılacak kurultaya çağırmış, MHP Tüzüğü’nün “genel başkan seçimli kurultayın önündeki en büyük engel” olarak görülen 63. maddesinin değiştirileceği belirterek, 15 Mayıs’ta kurultay kararı almıştı.
 
 
Çağrı heyetinin gönderdiği davette gündemde yer alan Genel Başkan’ın açılış konuşmasına karşı “çağrı heyeti de kim” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurultayın hukuk aykırı olduğu gerekçesiyle katılmayacağını ve bir konuşma da yapmayacağını söylemişti.
 
 
Gemerek ve Tosya Mahkemelerinden Olağanüstü Tüzük Kurultayı’na durdurma kararının çıkmasının ardından MHP Genel Merkezi’nin muhtemel Antalya hamlesi, siyasi kulislerde 15 Mayıs’ta yapılması beklenen Olağanüstü Tüzük Kurultayı’na karşı üst kurul delegelerini kontrol altında alma çabası olarak nitelendirilirken, böyle bir hamle  “kantara erken çıkmak”olarak yorumlanıyor.


MHP Kurultay süreci ilginç ve sürpriz gelişmeler ile sürüyor. Bu sefer karşı kurultay hamlesi MHP genel merkezinden geliyor iddiası kulislere bomba gibi düştü. Konu ile ilgili gazeteci Hakan Sönmez'in haber ve yorumunu dikkatlerinize sunuyoruz. 

Editör: TE Bilisim