Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
 16 Nisan referandumuyla yapısı değiştirilen ve üyeleri partiler ve partili cumhurbaşkanı tarafından seçilen HSK’nın  ilk kararnamesinde Milliyetçi – Ülkücü hakim ve savcılar tırpan yedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önerisi ile TBMM tarafından HSK üyesi seçilen, Bahçeli’nin avukatı Hamit Kocabey’in de ülkücü hakim ve savcılar kıyımında aktif olarak rol alması ülkücü hukukcuların tepkisini çekti.

HSYK 1. Dairesi, pazartesiyi salıya bağlayan gece yarısı bölge adliye ve adli yargı yaz kararnamesini yayımladı. Kararnameyle bölge adliye ve adli yargıda görevli 780 hâkim ve savcının yerleri değiştirildi. Bu kapsamda ilçeler dahil 72 başsavcı, 71 başsavcı vekilinin yerleri değiştirildi. Birçok hâkim ve savcı, sürgün haberini tatildeyken aldı.

Son yıllarda devlet kadroları içerisinde, ilk defa kendilerini güçlü ve rahat hissettikleri alan olan hakimlik ve savcılık mesleğindeki pozisyonları MHP genel başkanının avukatı tarafından yerle bir edilmesi Ülkücü hakim ve savcıların yanısıra birçok Milliyetçi hukukçu tarafından da Sosyal medya hesaplarından çok sert bir şekilde eleştirildi.

(Kaynak: www.nettavir.com)



Editör: TE Bilisim