Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 2013-2014 eğitim öğretim yılında dershaneler kapatılacak mı? Başbakan Erdoğan’ın ‘dershaneleri kapatacağız’ açıklamasına rağmen dershanelerin öğrenci kayıtlarına başlaması kafaları karıştırdı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den gelen itiraf gibi dershane açıklaması da akıllardaki soru işaretlerinin artmasına neden oldu.

Bir televizyon programına katılan Bakan Ömer Dinçer’den dershane itirafı geldi. Ömer Dinçer yeni ortaöğretim sistemi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaparken dershanelerin durumuna da değindi. Ömer Dinçer, "Biz SBS'nin kaldırılacağını, dershanelerin kapatılacağını söyledik. Fakat dershaneye ve sınava ihtiyaç duyulan sistemi ortadan kaldırmadan, bu söylediklerimizi yapmak mümkün değil"ifadelerini kullandı.

Bakan Ömer Dinçer, eğitim sisteminde yapılan değişikliklerin sınavların kaldırılması ve dershanelerin kapatılması konusunun bir parçası olduğunu ancak, dershanelere ihtiyaç duyulan sistemi ortadan kaldırmadan bunun mümkün olmadığını söyledi.

Bakan Dinçer, yeni ortaöğretim sistemi hakkında bilgi verdi. Dinçer şunları kaydetti:

“Biz SBS'nin kaldırılacağını, dershanelerin kapatılacağını söyledik. Fakat dershaneye ve sınava ihtiyaç duyulan sistemi ortadan kaldırmadan, bu söylediklerimizi yapmak mümkün değil. Yapılan her değişiklik, getirilecek sistemi destekleyecek olan değişikliklerdir. Yani bir bütünün parçalarıdır”

Editör: TE Bilisim